Tudor'dan tazminat şoku!

Süper Lig'de şampiyonluğu bir gol averajla kaçıran Galatasaray'a bir şok da eski teknik direktörü Igor Tudor'dan geldi. 2017 yılının Aralık ayında görevden alınan Hırvat teknik adam sözleşmesinin erken feshinin yanı sıra bonus maddeleriyle ilgili olarak da açtığı davayı kazandı. 

Ajansspor'da yer alan habere göre; Şubat 2017-Aralık 2017 arasında Galatasaray'da görev alan Tudor'un görevden alındıktan sonra kulübe karşı açtığı dava sonuçlandı. Tudor'un davayı kazandığına dair yazı resmen Galatasaray'a iletildi. Bu sezon Juventus'ta teknik direktör Andrea Pirlo'nun ekibinde görev alan Hırvat teknik adam, faizler hariç 600 bin Euro tazminat alacak. O dönem yıllık 400 bin Euro'ya imza atan Tudor'un kontratında, "Devler Ligi'ne gidilirse 200 bin, Avrupa Ligi'ne kalınırsa 100 bin euro prim kazanır" bulunuyordu.

YERİNE TERİM GELDİ, ŞAMPİYON YAPTI
2017-18 sezonu öncesinde Galatasaray'ın başında olan Tudor görevden alınmış yerine Fatih Terim gelmişti. Terim ile o sezon Galatasaray şampiyonluğa ulaşmıştı. Tudor, tazminat davasına yaşanan şampiyonlukta payının olduğunu belirterek şampiyonluk priminin de kendisine verilmesini istemişti. Kararın kulübe gelmesiyle Galatasaray, eski antrenörüne faizler hariç 600 bin Euro ödemek zorunda. Eğer bu para ödenmezse UEFA'dan yaptırım gelmesi de söz konusu olacak.



Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0