Euro 2020 | Ne gündü ama?!

Ülkeler düzeyinde Avrupa'nın en büyük futbol organizasyonu olan Euro 2020'de ikinci gün geride kalırken, başlıktan da anlaşılacağı üzere inanılmaz bir gün geride kaldı. İtalya karşısında kaybettiğimiz açılış maçının ardından A Grubu ve B Grubu'nda ilk maç haftası tamamlanırken, Danimarka'nın yıldız ismi Christian Eriksen'in oyun devam ederken geçirdiği kalp krizi futbolseverleri fazlasıyla korkuttu. 

Koronavirüs salgını nedeniyle bir yıl ertelemeli başlayan Euro 2020, sorunsuz geçen ve İtalya'nın milli takımımızı 3-0 mağlup ettiği açılış maçının ardından ikinci gününde uzun süre unutulmayacak hatıralara sahne oldu. Bakü Olimpiyat Stadı'nda oynanılan ve grubumuzu yakından ilgilendiren Galler - İsviçre karşılaşmasının yanı sıra, turnuvaya ev sahipliği yapan şehirlerden birisi olan Kopenhag'da Danimarka ve Finlandiya karşı karşıya geldi. Grup aşamasındaki bir diğer ev sahibi şehir olan St. Petersburg'da gecenin son maçında ise Belçika ve Rusya kozlarını paylaştı. 

ERIKSEN KALP KRİZİ GEÇİRDİ

EURO 2020'nin ev sahiplerinden olan Danimarka, B Grubu ilk maçında Finlandiya'yı konuk ederken 43. dakikada futbolseverlerin yürekleri ağızlara geldi. Danimarka'nın ve İtalyan ekibi Inter'in yıldız ismi Christian Eriksen, takım arkadaşının sol kanattan taç atışını kullandığı 42. dakikada kendisini yere bıraktı. Olay sonrası sahaya giren sağlık ekipleri, 29 yaşındaki futbolcuya kalp masajı yaptı. Danimarkalı futbolcular, Delaney'in çağrısı üzerine bu anlarda takım arkadaşlarının etrafında çember oluşturdu ve basın mensuplarının herhangi bir şekilde görüntü almasına izin vermediler. Futbolcular, Eriksen'in mahremiyetini gözetirken sağlık ekipleri yaklaşık 10 dakika boyunca yıldız futbolcuya kalp masajı yapmaya devam etti. Eriksen'in kız arkadaşı da bu anlarda tribünden inerek Eriksen'in yanına gitmek istedi. Kasper Schmeichel ile Simon Kjaer, Eriksen'in kız arkadaşına sarılarak onu sakinleştirdi. Eriksen'in kendisini yere bıraktıktan sonra geçen 11. dakikada ambulans, maçın oynandığı Parken Stadı'na ulaştı. Sağlık ekipleri ilk müdahalenin ardından Eriksen'i sedyeye alırken ambulansa taşıdı. Eriksen'in ambulansa götürülürken gözlerinin açık olduğu görüldü. Danimarka'da tribünlerde bulunan binlerce futbolsever bu anlarda Eriksen'e tezahürat yaparak destek olmaya çalıştı. 

UEFA'dan yapılan açıklamada, mücadelenin ilk yarısının son dakikalarında aniden yere yığılan Eriksen'in, hastaneye götürüldüğü ve durumunun stabil olduğu bilgisi verildi. Kısa süre sonra Twitter hesabından paylaşımda bulunan Danimarka Futbol Federasyonu da 29 yaşındaki yıldız futbolcunun bilincinin açık olduğunu ifade etti. Danimarka milli takım teknik direktörü Kasper Hjulmand, maçın ardından Eriksen'in durumu hakkında açıklamalar yaparken gözyaşlarını tutamadı ve tüm oyuncularıyla gurur duyduğunu dile getirdi.

A GRUBU: İSVİÇRE 1-1 GALLER

Galler ile İsviçre, EURO 2020'nin ikinci gününde Bakü'de Olimpiyat Stadı'nda karşı karşıya geldi. Galler milli takımı teknik direktörü Ryan Giggs'in "iki kadına saldırdığı" iddiasıyla yargılanacağının açıklanmasının ardından, takımın başında yardımcı antrenör Robert Page çıktı. İlk yarısı düşük tempoda İsviçre baskısı altında geçilirken Embolo ikinci yarıda zaman zaman patlayıcı gücüyle Galler savunmasını yıprattı. Mücadelenin 49. dakikasında Shaqiri'nin ortasında Galler savunmasının yerleşim hatasını affetmeyen Embolo ülkesini 1-0'lık üstünlüğe taşıdı. Golü yedikten sonra nispeten toparlanan ve oyunu rakip kale önüne yıkmaya çalışan Galler üst üste kenar akınlarıyla gol aradı. 74. dakikada gerçekleşen duran top organizasyonunun ardından yapılan ortaya iyi bir vuruş yapan Moore skora dengeyi getirdi. Karşılaşmanın 85. dakikasında Gavranovic, oyuna girer girmez golünü attı ancak İsviçre'nin golü, VAR incelemesinin ardından ofsayt nedeniyle geçersiz sayıldı. Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve İsviçre ile Galler puanları paylaştı. 

Bu sonucun ardından İtalya, A Grubu'nda ilk fikstürü 3 puanla lider tamamlarken Galler ile İsviçre birer puanla 2 ve 3. sırayı aldı. Açılış maçında İtalya karşısında sahadan 3-0 mağlubiyetle ayrılan A Milli Takımımız ise son sırada bulunuyor.

B GRUBU: DANİMARKA 0-1 FİNLANDİYA

EURO 2020 B Grubu ilk maçında Danimarka ile Finlandiya karşılaştı. Futbolseverlerin uzun süre hafızalarından silinmeyecek olan karşılaşmada tarihinde ilk kez büyük bir turnuvaya katılan Finlandiya sahadan 1-0'lık galibiyetle ayrıldı. Danimarka'nın yıldız ismi Christian Eriksen'in topsuz alanda fenalaştığı ve uzun bir süre duran karşılaşma, hakemlerin kararıyla ilk başta tatil edilse de futbolcular yaklaşık yarım saatin ardından yeniden sahaya çıktı. Maçın oynanma kararının verilmesinin ardından Danimarkalı futbolcular sahaya çıkarken Parken Stadı'nda bulunan futbolseverlerin ve Finlandiya milli takımı uzun süre meslektaşlarını alkışladı.

Kaldığı yerden devam eden ve ilk yarının son 4 dakikasının oynanmasının ardından 5 dakikalık ara verilen ve ikinci yarısı başlayan karşılaşmada kulaklar bir taraftan da Eriksen'den gelecek iyi haberdeydi. Mental anlamda çok zor şartlar altında oynanılan karşılaşmanın 59. dakikasında Finlandiya, Joel Pohjanpalo'nun golüyle 1-0 öne geçti. Tarihinde ilk kez Avrupa Şampiyonası'na katılan Finlandiya ilk golünü Pohjanpalo ile bulmuş oldu ancak ülkesi adına tarihe geçen 26 yaşındaki oyuncu golden sonra sevinmedi. Mücadelenin 74. dakikasında Yussuf Poulsen rakip ceza sahası içinde yerde kaldı ve Danimarka penaltı kazandı. Penaltıda topun başına geçen Pierre-Emile Höjbjerg'in vuruşunda kaleci Hradecky gole izin vermedi. Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Finlandiya tek golle kazandı. Böylece Finlandiya, Avrupa Şampiyonası tarihinde çıktığı ilk maçı galibiyetle tamamladı ve turnuvaya 3 puanla başladı.

B GRUBU: BELÇİKA 3-0 RUSYA

Euro 2020'nin gizli favorileri arasında yer alan Belçika, günün son maçında Rusya ile karşılaştı. B Grubu'ndaki ilk maçında rakibi karşısında baştan sona rahat bir oyun ortaya koyan Belçika sahadan 3-0'lık galibiyetle ayrılarak turnuvaya etkili bir giriş yapmış oldu. Karşılaşma öncesinde Danimarka - Finlandiya maçında yaşanan olaylar damgasını vururken, Belçikanın yıldız golcüsü Romelu Lukaku attığı golleri aynı zamanda Inter'den arkadaşı Christian Eriksen'e armağan etti. Mücadelenin 10. dakikada Romelu Lukaku sahne aldı ve takımını 1-0 öne geçirdi. Yıldız golcü gol sevincinde kameraya koşarak "Chris.. Güçlü kal. Seni seviyorum!" sözleriyle arkadaşına selam gönderdi. Dakikalar 27'yi gösterdiğinde günün ikinci üzücü olayı yaşandı. Rusya'dan Kuzyaev ile Belçika'dan Castagne hava topu mücadelesinde çarpıştı ve ikinci oyuncu da maça devam edemedi. Maçın ardından Belçika teknik direktörü Martinez, yaptığı açıklamada rakibiyle girdiği ikili mücadelede yerde kalan ve suratında ciddi bir hasar oluşan Castagne'nin turnuvanın geri kalanında forma giyemeyeceğini açıkladı. Leicester City forması giyen 25 yaşındaki stoper milli takımda ilk kez uluslararası turnuvada boy göstermişti.

Castagne'nin sakatlığı sonrasında oyuna giren ve 7 dakika sonra fileleri havalandıran Meunier, organizasyon tarihinde ilk yarıda oyuna girerek gol atan ilk futbolcu oldu. Mücadelenin ilk 45 dakikası 2-0'lık skorla tamamlandı. Dakikalar 88'i gösterdiğinde Lukaku bir kez daha sahne aldı ve kendisinin ikinci takımının üçüncü golünü kaydetti. Bu sonucun ardından Belçika grupta liderliğe yükseldi.

Danimarka'yı 1-0 mağlup eden Finlandiya 2. sırayı alırken eksi 3 averajdaki Rusya son sırada bulunuyor.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0