Alexandru Cicaldau kimdir?


Galatasaray'da gelecek sezon için transfer çalışmaları sürerken Nicolae Stanciu transferinden sonuç alamayan Cimbom bir başka Rumen isme yöneldi. Orta sahaya takviye yapmak isteyen Galatasaray, Alexandru Cicaldau'yu kadrosuna kattığını resmen açıkladı. 24 yaşındaki genç oyuncu ile 5 yıllık sözleşme imzalandı. 

ALEXANDRU CICALDAU KİMDİR?

Galatasaray'ın yeni transferi Alexandru Cicaldau kimdir? 8 Temmuz 1997, Satu Nou doğumlu olan Alexandru Cicâldău futbol hayatına doğup büyüdüğü bölgenin takımlarından birisi olan Köstence'de sekiz yaşında başladı. İlk olarak Marcon Star Medgidia altyapısında yer alan Cicaldau, kısa bir sürenin ardından Gheorghe Hagi'nin sahibi olduğu Viitorul takımının akademisine girdi. Takvim yaprakları 31 Mart 2016'yı gösterdiğinde 18 yaşına Cicaldau, ASA Targu karşısında ilk kez sahaya çıktı. 18 yaşında kariyerinin ilk maçına çıkan Rumen oyuncu takip eden sezonda (2017-18) düzenli olarak forma giymeye başladı ve 38 maçta görev yaptı. Hagi'nin başrolünde yer aldığı akademinin gösterdiği performans Romanya'da tüm futbolseverlerin dikkatini çekerken, Cicaldau takımda düzenli olarak forma giyen isimlerin başında geliyordu. Daha önce Romanya U19 ve U21 takımlarında da görev yapan Cicaldau, 2018 yılından itibaren A milli takımın oyuncu havuzunda yer almaya başladı ve milli formayı giymeye başladı. 

2018 yılının Temmuz ayında 1 milyon Euro bonservis bedeliyle Universitatea Craiova'ya transfer olan Cicaldau'nun ilk sezonu için "adapte olma" dönemi olarak yorumlanabilir. Orta sahanın merkezinde görev yapan Rumen oyuncu 2018-19 sezon genelinde 43 maçta görev yaparken 5 gol - 9 asistlik performans sergiledi. Bir sonraki sezon ise Rumen oyuncunun performansı parmak ısırttı. Romanya Ligi'nde şampiyonluk mücadelesi veren Craiova forması altında tüm kulvarlarda 40 maça çıkan Cicaldau bu karşılaşmalarda 16 gol - 8 asistlik performansıyla takımını sırtlayan isimlerden birisiydi. Cicaldau'nun istikrarlı performansı bir sonraki sezonda da devam etti. Geride bıraktığımız 2020-2021 sezonunda Rumen oyuncu zaman zaman kaptanlık bandını taktığı Craiova forması altında 43 maçta 12 gol - 4 asistlik performans sergiledi.

24 yaşında olmasına karşın kariyerinde bugüne kadar 200'den fazla resmi maça çıkan Cicaldau, daha önce 12 kez Avrupa Kupası tecrübesi de yaşadı. 9 kez Avrupa Ligi elemeleri, 2 kez de Şampiyonlar Ligi elemeleri oynayan Cicaldau, son olarak takımının UEFA Konferans Ligi'nde oynadığı karşılaşmada 87 dakika sahada kaldı. Cicaldau bu karşılaşmalarda 39 gol - 30 asistlik performans sergiledi.  


Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0