UCL | Eindhoven'da büyük şok!

UEFA Şampiyonlar Ligi ikinci ön eleme turunda ilk karşılaşmada PSV Eindhoven ile deplasmanında karşılaşan Galatasaray, rakibi karşısında ağır bir mağlubiyet alarak tur şansını imkansıza soktu. Rakibi karşısında daha ilk dakikadan 1-0 mağlup başlayan Fatih Terim'in öğrencileri sahadan 5-1'lik mağlubiyetle ayrılırken, takımımızın tek golünü Emre Kılınç kaydetti. 

Hollanda deplasmanında 3-5-2 formasyonuna ait bir sistemle sahaya çıkan Galatasaray mücadeleye Muslera - Luyindama, Alpaslan, Marcao - Sekidika, Aytaç, Arda, Emre, Ömer - Kerem ve Babel ilk onbiriyle başladı. Rakibi karşısında ilk dakikadan itibaren hiç bir şekilde varlık gösteremeyen takımımız mücadelenin daha ilk dakikasında Fernando Muslera'nın büyük hatası sonucunda 1-0 geriye düştü. Ev sahibi takım mücadelenin 35. dakikasında farkı 2'ye çıkarttı. Orta sahada Emre Kılınç'ın kaptırdığı topun ardından hızlı gelişen PSV atağında sağ çaprazdan ceza sahasına giren Madueke'nin pasında altı pas üzerinde topla buluşan Zahavi skoru 2-0'a taşıdı. Takımımız aradığı golü ilk yarının 42. dakikasında buldu. Sol kanattan gelişen atakta Ömer Bayram'ın ortasında altı pasın önünde Emre Kılınç'ın kafa vuruşu ağlara gitti ve takımımız skoru 2-1'e getirdi. Gole kadar rakip kaleye sadece 1 şut atabilen ve rakip ceza sahasında sadece 1 kez topla buluşan Terim'in öğrencileri golle birlikte soyunma odasına moralli gitmiş oldu. Ancak ilk yarıda oynanılan oyun ikinci yarı öncesinde endişe vericiydi. 

Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim karşılaşmanın ilk yarısından memnun olsa gerek ki, ikinci yarıya hiç bir değişiklik yapmadan başladı. Mücadelenin ikinci yarısının başlamasıyla birlikte oyuna ağırlığını koyan Hollanda ekibi, tabir-i caizse oyunun tek hakimiydi. Mücadelenin 51. dakikasında savunmanın kademe hatası sonrasında skoru 3-1'e getirmeyi başardılar. Van Ginkel'in pasında topla buluşan Zahavi, ceza sahası yayı üzerinden topu savunmanın arkasına aktarmayı bildi ve Muslera ile karşı karşıya kalan Götze topu ağlara gönderdi. Golün ardından Galatasaray kulübesinde hareketlilik yaşandı ve dakikalar 60'ı gösterdiğinde 3 oyuncu değişikliği birden yapıldı. Arda Turan yerine Sofiane Feghouli, Ryan Babel yerine Mostafa Mohamed, Alpaslan Öztürk yerine ise Yunus Akgün oyuna girdi. 60-80 arasında oyun ortada oynanırken, PSV Eindhoven yine topa hakim olan ve zaman zaman kalemizde pozisyonlara girdi. Dakikalar 80'i gösterdiğinde Aytaç'ın serbest vuruşu barajdan sekerek kornere gitti. Kazanılan kornerde Ömer'in ortasında Luyindama'nın kafa vuruşu az farkla dışarıya gitti. Bu pozisyondan sonra 2-3 dakika sonra Galatasaray savunması yine tarih yazdı. Savunmamızdan bir türlü uzaklaştıramadığımız topu sonunda Luyindama uzaklaştırmayı başardı. Ancak orta alanda Mostafa Mohammed hava topunda ters bir vuruşla topu yeniden Galatasaray ceza sahasına gönderdi. Ceza sahası içerisinde top Zahavi'nin önüne düştü ve İsrailli golcü takımı adına skoru 4-1'e taşıdı. Karşılaşmada normal sürenin son dakikalarına girildiğinde günün şanssız ismi Fernando Muslera bir kez daha sahneye çıktı. Sol kanattan gelişen PSV atağında Mario Götze ceza sahası içerisinde kafa vuruşuyla Fernando Muslera'nın da topu içeriye çelmesiyle birlikte skoru 5-1'e getirdi. 

İki takım arasındaki rövanş maçı 28 Temmuz Çarşamba günü TSİ 21:00'de oynanacak. Türk Telekom Stadı'nda zeminin yenilenmesi nedeniyle karşılaşma Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanacak. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0