Olimpiu Morutan resmen Galatasaray'da..

Yeni sezon öncesinde kadrosunu güçlendirme çalışmalarını sürdüren Galatasaray, bu yaz döneminde yılan hikayesine dönen Olimpiu Morutan transferinde mutlu sona çok yakın.. Uzun bir süredir ismi gündemden düşmeyen 22 yaşındaki Rumen oyuncunun transferi için Gigi Becali'nin sahibi olduğu FCSB kulübüyle her konuda anlaşma sağladı. Üç yıl vadeli olmak üzere 3.5 milyon Euro bonservis bedeli ödenecek olan genç oyuncuyla 5 yıllık sözleşme imzalanırken, kendisine de 600bin Euro ücret ödenecek. 

OLIMPIU MORUTAN KİMDİR?
25 Nisan 1999, Cluj - Romanya doğumlu olan Olimpiu Vasile Morutan
'ın futbolla tanışması için çok fazla beklemesine gerek olmadı. Doğup büyüdüğü topraklarda ilk olarak sokaklarda, ardından da Universitatea Cluj'un çocuk yaş kategorisinde forma giymeye başlayan Morutan, henüz 16 yaşındayken dönemin teknik direktörü Mihai Teja tarafından A takıma çıkartıldı. Liga 2'de normal sezonun 25. haftasında Metalul Resita karşısında ilk 11'de sahaya çıkan Morutan, aynı sezon play-out grubunun 2. maç haftasında Olimpia Satu Mare karşısında da golle tanıştı. 16 yaşında A takım seviyesinde 6 maçta şans bulan Morutan'ın adından söz ettirmesi pek zor olmadı. Morutan takvim yaprakları 2016 yılının Ağustos ayını gösterdiğinde Botosani'ye transfer oldu.

Genç oyuncu ilk sezonunda 19 maçta görev yaparken, ikinci sezonunda 40 maçlık istikrarıyla göz doldurdu. Romanya milli takımında da çeşitli yaş gruplarında forma giyen Morutan, kariyerinin ilk transferini 2018 yılında 700bin Euro bonservis bedeli karşılığında FCSB'e yaptı. Gigi Becali'nin sahibi olduğu ve eski adıyla Steaua Bükreş olarak bilinen Rumen devi genç oyuncuyu renklerine kattı. Başkent ekibinde ilk sezonunda 34 maçta 3 gol - 9 asist; ikinci sezonunda da yaşadığı çapraz bağ sakatlığına rağmen 30 maçta 2 gol - 6 asistlik performans sergileyen Morutan, geçtiğimiz sezon kelimenin tam anlamıyla ligi kasıp kavurdu. 22 yaşındaki hücum oyuncusu geçtiğimiz sezon Bükreş forması altında çıktığı 36 maçta 8 gol - 15 asistlik performans sergilerken, takımının Cluj ile girdiği şampiyonluk mücadelesinde de kazanan tarafta olmanın mutluluğunu yaşadı. 

Romanya milli takımının oyuncu havuzunda yer alan ve U21 Avrupa Şampiyonası'nda bu yaz milli takım forması giyen Morutan, bu sezon 7 maçta 1 kez gol sevinci yaşadı. Genç oyuncuya ligde oynanılan son 2 karşılaşmada teknik direktör Dinu Todoran tarafından sadece 45 dakika şans verildi. 

FCN Blog ekibi olarak yeni transferimiz Olimpiu Morutan'a hoşgeldin diyor ve Galatasaray forması altında üstün başarılara imza atmasını temenni ediyoruz! 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0