STSL | Luyindama attı, Galatasaray kazandı!

Süper Lig'de ikinci haftanın kapanış maçında Galatasaray, iç sahada Hatayspor'u ağırladı. Ali Sami Yen Stadı'nın zemininde gerçekleşen düzenleme nedeniyle Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanılan karşılaşmada takımımız sahadan 2-1'lik skorla ayrıldı. ve lige 2'de 2 ile başladı. 

Randers deplasmanında kadrosunda rotasyon gerçekleştiren Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim, ligin ikinci haftasındaki Hatayspor karşılaşmasında ideal kadrosunu sahaya sürdü. Hafta sonu lisans sorunu çözülen Danimarkalı yeni transfer Victor Nelsson'u da ilk 11'e monte eden Terim, orta sahada yeniden Taylan - Berkan - Cicaldau üçlüsünü görevlendirdi. Karşılaşmada santradan sadece 3 dakika sonra sağ kanattan gelişen atakta yerden açılan orta sonrasında Lobjanidze topu kontrol etti ve vuruşunda topu ağlara göndererek takımının maça golle başlamasını sağladı. Golün ardından çabuk toparlanan ve oyunun kontrolünü ele alan Galatasaray, rakip kalede eşitlik şansı aramaya başladı ve baskısını arttırdı. Dakikalar 10'u gösterdiğinde Berkan Kutlu'nun başrolde olduğu pozisyonda, genç oyuncu rakibini çalımlayarak ceza sahasına girdi. Kaleciyle karşı karşıya pozisyonda şut çekmek yerine Diagne'ye pasını veren Berkan'ın denemesinde savunma topa ayak koydu. Dakikalar 13'ü gösterdiğinde Sacha Boey'in çaprazdan şutu kalecide kalırken, Galatasaray aradığı golü 30. dakikada buldu. Taylan'ın savunma arkasına attığı uzun pasta Kerem topu kontrol etti ve ceza sahasına girdi. Genç oyuncunun pasında Cicaldau'nun plasesi direkten dönerken, Feghouli doğru zamanda doğru yerdeydi ve tek vuruşta skoru eşitledi. Mücadelenin 43. dakikasında kullanılan kornerde "grekoromen güreş" branşında 1 puan alınacak bir hamle sonrasında Victor Nelsson yerde kaldı. Ancak mücadelenin hakemi Hüseyin Göçek ve VAR başında izleyen hakem sadece izlemekle yetindi. 

İkinci yarıda da oyunun tek hakimiyeti Galatasaray'daydı. 49'da Kerem ceza sahası dışından kaleye vurdu, az farkla dışarıya çıktı. Galibiyet golü için ataklarını sürdüren Cimbom'da 59'da Sacha Boey'in ceza sahasında ortasında Diagne'nin vuruşu kalecide kaldı. 60'da Kullanılan köşe vuruşunda Hatayspor kalecisi Munir, takım arkadaşının müdahalesi sonrasında yerde kaldı, sonrasında Galatasaray golü buldu ancak Hüseyin Göçek faul düdüğünü çaldı ve tertemiz bir golü de iptal etmiş oldu. Oyuncu değişikliklerinin ardından temposu düşen Galatasaray'da aranan gol 89'da geldi. Kullanılan duran topta Ömer Bayram ortaladı, Luyindama kafayı vurdu ve 2-1 öne geçtik. Maçta başka gol olmadı ve Galatasaray maçı 2-1 kazanarak sezona 2'de 2 yaparak başladı. 


Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0