Süper Lig | Yenilerin gecesi..

2021-2022 sezonunu Galatasaray, ligin yeni takımlarından Giresunspor karşısında açtı. Terim'in öğrencileri Mbaye Diagne ve yeni transfer Alexandru Cicaldau'nun penaltıdan attığı gollerle lige 3 puanla başladı. Zorlu mücadeleye oynanan futboldan çok yaşanan olaylar damga vurdu. Marcao, takım arkadaşı Kerem Aktürkoğlu'yla saha içerisinde kavga etti ve kırmızı kart gördü. Yaşanan bu üzücü olayın gölgesinde maçın hikayesini istatistiklerin ve sayıların diliyle okuyalım..

9: Çotanak Stadı'nda takımlar toplam 9 kez köşe vuruşu kullandı. Kornerlerin 5 tanesini Giresunspor kullanırken 4 tanesini Galatasaray kullandı.

9: Sarı kırmızılılar rakip ceza sahasına toplam 9 kez orta açtı ve bu ortaların 1 tanesi isabeti buldu. Giresunspor ise Galatasaray ceza sahasına toplam 21 orta açtı. Bu ortaların 6 tanesi hedefi buldu. Galatasaray açılan ortalarda %11 oranında isabet sağlarken Giresunspor %29 oranında isabet sağladı.

10: Galatasaray, Giresun deplasmanında Okan Kocuk'un koruduğu kaleye toplam 10 şut çekti. Bu şutların 3 tanesi ceza sahası dışından çekilirken 6'sı kaleyi buldu ve 2'si gol oldu. Giresunspor ise Fernando Muslera'nın koruduğu kaleye toplam 7 şut çekti. Bu şutların 4 tanesi ceza sahası dışından çekilirken 1 tanesi kaleyi buldu. Maçın en çok isabetli şut çeken ismi 1 golü de bulunan Mbaye Diagne oldu.

16: Sarı kırmızılılar toplam 16 kez defanstan başarıyla top uzaklaştırdı. Giresunspor, defanstan toplam 9 kez top uzaklaştırdı. Christian Luyindama, 7 kez top uzaklaştırarak maçın bu alanda lideri oldu.

17: Galatasaray 17 kez pas arası yaparak bu alanda rakibine üstünlük kurdu. Giresunspor ise 12 kez pas arası yaptı. Maçın en fazla pas arası yapan futbolcusu Giresunsporlu Douglas oldu. Douglas 4 kez pas arası yaptı.

26: Maçın hakemi Erkan Özdamar maç boyunca toplam 26 kez faul düdüğünü çaldı. Bu faullerin 12 tanesini Giresunspor yaparken 14 tanesini Galatasaray yaptı. Hakem, yapılan bu fauller sonucunda 2 sarı kart ve 2 kırmızı kart gösterdi. Kırmızı kartların bir tanesi Marcao ve Kerem arasında yaşanan tartışmadan dolayı Marcao'ya gösterildi. Ayrıca Hakem Erkan Özdamar, 2 kez Galatasaray lehine penaltı verdi. Bu penaltıların bir tanesi gol olurken bir tanesi kaleci Okan Kocuk tarafından kurtarıldı.

%48: Galatasaray, ikili mücadele kazanma alanında rakibinin gerisinde kaldı. İkili mücadelelerin %48'ini sarı kırmızılılar kazanırken %52'sini ev sahibi ekip kazandı. Maçın en çok ikili mücadele kazanan isimleri Giresunspor'dan Serginho (10) ve Galatasaray'dan Christian Luyindama (10) oldu.

%52: Galatasaray, yaşanan hava topu mücadelelerinin %52'sini kazandı. Giresunspor ise %48 oranında hava topu mücadelesi kazandı. Maçın en çok hava topu kazanan ismi 5 kez başarılı şekilde hava topu mücadelesi kazanan Christian Luyindama oldu.

%64: Sarı kırmızılılar, Giresunspor karşısında maça hakim bir futbol sergiledi. 90 dakika boyunca oyunu istediği gibi yöneten Galatasaray %64 oranında topa hakim oldu. Ev sahibi Giresunspor %36 oranında topa hakim oldu. 

%72: Galatasaray, top kapma başarısında rakibine adeta fark attı. Sarı kırmızılılar %72 oranında başarıyla top kaptı. Ev sahibi takım ise %52 oranında başarılı top kaptı. Maçın en fazla top kapan ismi 4 kez başarıyla top kapan Marcao oldu.

%87: Galatasaray, geçtiğimiz sezon kazandığı maçlarda gösterdiği yüksek pas isabeti performansını sezonun açılış maçında da gösterdi. Sarı kırmızılı takım isabetli pas yaptıkça maç kazanma oranı artıyor. Galatasaray, %87 oranında başarılı pas yaptı. Ev sahibi Giresunspor ise %74 oranında başarılı pas yaptı. Maçın en fazla başarılı pas yapan ismi 70 pasın 64'ünü başarıyla takım arkadaşına ulaştıran Christian Luyindama oldu. Maçın en yüksek pas isabetine sahip olan oyuncusu ise Galatasaray ile ilk lig maçına çıkan Sacha Boey oldu. Sacha Boey %93 oranında başarılı pas yaptı.

89: Maçın en çok topla buluşan ismi 90 dakika sahada kalıp 89 kez topla buluşan Christian Luyindama oldu.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0