Gustavo Assunção kimdir?

Yeni sezon öncesinde orta sahaya mutlak transfer yapmak isteyen ve bu anlamda çalışmalarını sürdüren Galatasaray, transfer döneminin son saatlerinde beklediği takviyeyi gerçekleştirdi. Galatasaray, Famalicao'da forma giyen 21 yaşındaki ön libero oyuncusu Gustavo Assunçao'yu kadrosuna kattı.

GUSTAVO ASSUNCAO KİMDİR?

30 Mart 2000, Sao Paolo/Brezilya doğumlu olan genç oyuncu futbola her ne kadar ülkesinde başlasa da küçük yaşlarda Porto altyapısında forma giymeye başladı. 8 yaşında İspanyol ekibi Atletico Madrid'in altyapısına transfer olan Gustavo Assunçao, akademide geçirdiği 10 yılın ardından 2019 yılında Famalicão'ya bedelsiz olarak transfer oldu. Atletico Madrid'de henüz 16 yaşındayken as takımla antrenmanlara çıkan Gustavo Assunçao, daha çok forma şansı bulmak ve tecrübesini artırmak için 2019 yazında Famalicao'ya transfer oldu. Alt yaş kategorilerinde Brezilya milli takımı formasını giyen genç oyuncu, 19 yaşında olmasına karşın yeni takımının değişmez isimlerinden birisi olmayı başardı. Teknik direktör Pedro Sousa'nın ilk 11'de düzenli olarak şans verdiği Assunçao, ilk sezonunda 37 maçta toplamda 3089 dakika şans bularak istikrarlı yapısıyla dikkat çekti. 

2020-21 sezonunda Famalicao takımında kaptanlık pazubandını koluna takan ve takımının en önemli isimlerinden birisi olan genç Brezilyalı oyuncu, sezon içerisinde sakatlığı sebebiyle 5 maçı kaçırırken 28 maçta görev yaptı ve 1 gol - 1 asistlik performans sergiledi. Gustavo Assunçao ayrıca sezon içerisinde 2 kez Brezilya U23 milli takımının hazırlık maçında forma giyme tecrübesi yaşadı. Famaliçao forması altında bu sezon 4 maçta görev yapan 21 yaşındaki önlibero, sakatlığı sebebiyle geçtiğimiz hafta takımdan uzak kalmıştı.

2000 doğumlu olan ve tam adı Gustavo Enrique Giordano Amaro Assunção da Silva olan genç oyuncu Portekiz Ligi'nin gelecek vaadeden en önemli isimleri arasında yer alıyor. Brezilya milli takımı formasını çeşitli kategorilerde giyme tecrübesi yaşayan Gustavo, aynı zamanda oyuncu havuzunun da içerisinde yer alıyor. 

Galatasaray haberleri için tıklayın!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0