BSL | Aliağa'dan galibiyetle dönüyoruz!

Basketbol Süper Ligi'nde normal sezonun 3.haftasında Galatasaray NEF deplasmanda Aliağa Petkim ile karşılaştı.  Rakibi karşısında baştan sona üstün bir oyun ortaya koyan Ekrem Memnun'un öğrencileri sahadan 95-81'lik galibiyetle ayrılırken, beş basketbolcumuzun çift haneli sayı ürettiği maçta Akoon-Purcell 21 sayısıyla skor liderimiz oldu.

Galatasaray Nef karşılaşmaya Dee Bost, Melo Trimble, DeVaughn Akoon-Purcell, Kerry Blackshear ve Ege Arar beşlisiyle başladı. Karşılıklı sayılarla başlayan ilk çeyrekte Akoon Purcell’in mükemmel başlangıcıyla hücumda etkili olduk. Televizyon molasına 12-11 Aliağa Petkim üstünlüğüyle gidildi. Molanın ardından Trimble da skor tabelasına ilk katkısını yaptı. Bençten gelen Sadık’ın ve Blackshear’in üst üste bulduğu sayılarla 03:06’da 18-16 üstünlüğü ele aldık. Dee Bost ve Blackshear’in beş sayılık katkısıyla birlikte hücum ritmimiz yerine geldi; ancak savunmadaki sertliği tam olarak sağlayamadık ve karşılıklı sayılarla periyot devam etti. Trimble’ın son saniye turnikesiyle bu bölümü 27-25 önde kapadık. Kravish ve Sadık’ın sayılarıyla başladığımız çeyrekte Melo ve Dee Bost’un üçlük katkıları gelince çeyrek ortasında 7 sayılık farklı yakaladık: 32-39. 06:03’te Dee Bost çaldığı topu turnikeyle bitirerek rakibe molayı aldırdı: 32-41. Moladan Blackshear’in üçlüğüyle dönerek farkı çift hanelere çıkardık: 32-44. Blackshear çember altında sayıyı bularak çift hanelere ulaştı ve teke inen farkı tekrar çift hanelere getirdi: 39-50. Akoon Purcell bençten gelerek sayılarına devam etti ve son hücumumuzda kaydettiği üçlükle soyunma odasına 53-43 üstün gitmemizi sağladı. 

Üçüncü çeyreğe Melo-Dee Bost-Akoon Purcell üçlüsüyle dinamik bir başlangıç yaptık. Sadık’ın üçlük çizgisi gerisinden sayısıyla çift haneli farkı artırarak koruduk ve molaya 62-47 üstünlükle gittik. Moladan iyi bir savunma sonrasında kalktığımız hızlı hücumda Akoon-Purcell sert bir smaçla bitirdi. Dee Bost’un üçlüğüyle farkı 16’ya çıkardık: 51-67. Erolcan Çinko’nun üst üste üçlükleriyle rakip takım farkı tek hanelere indirdi: 63-72. Son çeyreğe 73-63 üstünlükle gittik. Son periyotta disiplinden kopmayan takımımız Dee Bost ve Blackshear’in etkili ikili oyunlarıyla farkı korudu. Aliağa Foreman ve Conger’ın sayılarıyla maçtan kopmadı ancak 03:41’de 11 sayılık üstünlüğümüz devam etti. Rakip takımın enerjisini artırdığı dakikalarda yakaladığımız hızlı hücumda Sadık’ın müthiş smacı maçı kopardı. Kalan süreyi iyi kullanan takımımız mücadeleyi 95-81 kazandı.

Galatasaray NEF'te skor dağılımı şu şekilde oldu..
Akoon-Purcell 21 sayı, Kerry Blackshear 19 sayı, Melo Trimble 16 sayı, Dee Bost 15 sayı, Sadık Emir Kabaca 11 sayı, David Kravish 6 sayı, Okben Uluba 6 sayı, Eray Aydoğan 1 sayı

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0