KBSL | Sarayın Sultanları lige galibiyetle başladı


Galatasaray Kadın Basketbol Takımımız, Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nin ilk haftasında Botaş ile karşı karşıya geldi. Ankara DSİ Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmayı takımımız son çeyrekte yaptığı mükemmel geri dönüşle 71-65 kazandı.

Dört basketbolcumuzun çift haneli sayılara ulaştığı müsabakada Anete Steinberga 22 sayı, 7 ribauntluk performanla galibiyetin mimarı oldu. Merve Aydın yüzde 100 atış isabetiyle 16 sayılık mükemmel katkıyı verdi. Tina Krajisnik 10 sayı ve 13 ribauntla double-double yaptı. Kaptan Pelin Bilgiç ise 10 sayı ve 8 asistlik performansla maçı tamamladı. 

Galatasarayımız sahaya Pelin Bilgiç, Merve Aydın, Chelsea Dungee, Anete Steinberga ve Gizem Başaran beşiyle başladı.

Takımımız maça hızlı bir başlangıç yapmasına rağmen son çeyrekte rakip skoru dengeledi ve ilk bölümü 21-18 önde bitirdik. Botaş ikinci çeyrekte parkeyi domine ederek 24-13’lük periyot skoru ile 42-34 üstünlük elde etti. Üçüncü çeyrek 14-14 eşitlikle biterken rakip takım son periyoda 8 sayılık avantajla girdi. Son çeyrekte ise bambaşka bir Galatasaray vardı sahada. Takımımız hücumda ve savunmada kusursuz bir son çeyrek oynayarak maçın kaderini tersine çevirdi ve mücadeleyi 6 sayı farkla kazanmayı başardı. 

Takımımız EuroLeague Women B Grubu’nda oynayacağı Arka Gdynia mücadelesine hazırlanacak.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0