Scout ekibinin son keşfi Polonya'dan!

Bu sezon kadrosunda önemli bir gençleşme hamlesi gerçekleştiren Galatasaray'da transfer çalışmaları devam ederken, teknik direktör Fatih Terim gelecek yılların kadrosunu kurmaya kararlı görünüyor. Scout ekibiyle birlikte sürekli olarak toplantı halinde olan deneyimli teknik adamın hedefinde Polonya milli takımına da seçilen 17 yaşındaki Kacper Kozlowski var. 

Milliyet gazetesinde yer alan habere göre; Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim'in isteği doğrultusunda transferde gençleştirme operasyonu son hızıyla devam edecek. Deneyimli teknik adam sezon başında büyük takımların çok da cesaret edemediği bir operasyona imza attı ve takımını genç isimlerle donattı. Morutan, Cicaldau, Assunçao, Halil Dervişoğlu ve Sacha Boey başta birçok genç yıldızı takımına kazandıran tecrübeli hoca devre arasında da operasyona devam edecek. Polonya pazarını yakından takip eden Terim önceki yıllarda Jozwiak ve Moder'i istemişti. Ancak ortaya çıkan rakamlar yüzünden iki Polak oyuncu da Premier Lig'in yolunu tutmuştu. Terim'in yine aynı ülkeden son keşfi ise Kacper Kozlowski.. 2003 doğumlu orta saha oyuncusu Pogon formasıyla 9 maçta 3 gol attı ve 2 asist yaptı. 17 yaşındaki hücum oyuncusu son olarak geçtiğimiz günlerde milli takıma davet edildi. 

POTANSİYELİ ÇOK YÜKSEK
Bu durum Terim'in canını sıksa da 17 yaşındaki oyuncunun kısa zamanda büyük bir takıma transfer olacağını düşünen tecrübeli teknik adam, yönetimden harekete geçilmesini istedi. Terim'e göre Kozlowski kısa süre içinde Haaland gibi bir yıldız olacak. Zamanında Norveçli oyuncuyu elinden finansal fair-play nedeniyle elinden kaçıran Galatasaray scout ekibi de aynı sürecin Kozlowski'de yaşanmamasını istiyor. Orta sahada hücuma dönük forma giyen Kozlowski'nin piyasa değeri şimdiden 5 milyon Euro olarak yazılıyor ve kısa süre içinde fiyatının daha artacağına inanıyor.

KACPER KOZLOWSKI KİMDİR?

16 Ekim 2003, Koszalin  - Polonya doğumlu olan Kacper Kozlowski son dönemde futbol dünyasının adını duymaya başladığı isimlerden birisi olarak dikkat çekiyor. Futbol altyapısını doğup büyüdüğü şehrin takımlarından birisi olan Bałtyk Koszalin'de almaya başlayan ve 2015 yılında Pogoń Szczecin altyapısına transfer olan Kacper, altyapıda gösterdiği performansla milli takımın çeşitli yaş kategorilerinde forma giymeye başladı.

2018-19 sezonunda Polonya 3.Ligi'nde mücadele eden Pogon II'de forma giymeye başlayan Kacper, sezon genelinde 10 maçta görev yapsa da Gençlik Ligi'ndeki performansıyla dikkatleri üzerine çekti. Genç oyuncu her ne kadar merkez orta saha oyuncusu olsa da 15 maçta 9 gol - 4 asistlik performansıyla Avrupalı scoutların radarına girmeyi başardı. Mayıs ayında oynanılan Cracovia karşılaşmasında son dakikada oyuna dahil olan Kacper Kozlowski böylelikle A takımdaki kariyerinin de başlangıcını gerçekleştirmiş oldu. Polonya U17 milli takımıyla Avrupa Şampiyonası elemelerinde boy gösteren Kacper, bir sonraki sezon olan 2019-20 sezonu öncesinde kulübüyle 2023 yılına kadar sözleşme imzaladı. Teknik direktör Kosta Runjaic tarafından A takım kadrosuna dahil edilen ve maç kadrosunda da yer alan genç orta saha oyuncusu zaman zaman Rezerv takımda forma giymesine karşın A takım forması altında ligde 3 maçta şans buldu. Rezerv takım formasıyla 3.Lig'de toplamda 10 maçta forma giyen Kacper bu maçlarda 2 gol - 2 asistlik performans sergilerken Şubat ayında geçirdiği trafik kazası sonrasında sezonu kapattı. 

2003 doğumlu oyuncu 2020-21 sezonunda teknik direktör Runjaic tarafından A takımda şans bulmaya devam etti. 20 maçta toplamda 1066 dakika süre bulan genç orta saha oyuncusu 1 gol - 3 asistlik performansıyla takımına katkı sağlarken, sezon sonunda Polonya milli takımının Avrupa Şampiyonası'ndaki geniş kadrosunda yer buldu. İspanya karşılaşmasında 35, İsveç karşılaşmasında da 17 dakika sahada kalan genç oyuncu, Dünya Kupası elemelerinde de Andorra ve San Marino karşısında görev yaptı. 

Orta sahanın merkezinde görev yapan Kacper Kozlowski bu sezon takımdaki sürelerini daha fazla arttırırken ilk 11'de görev yapmaya başladı. UEFA Konferans Ligi elemelerinde Hırvatistan temsilcisi NK Osijek'e elenen Pogon'un bir parçası olan genç oyuncu sezonun geride kalan kısmında 12 maçta 3 gol - 2 asistlik performans sergiledi. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0