Spor Salonlarına Sevmeyenlerin Hayatına Sporu Katmasının 5 Yolu

Günümüzde birçok insan hareketsizlik sebebiyle dert yanıyor. Spor salonlarına yazılmak her insanın mutlaka planları arasında yer almaktadır. Ancak birçok insan vakit ayıramayacağını düşünerek bundan vazgeçmektedir. Bu durumda yapılması gereken işlem kendinizi motive edecek başka yollar bulmak olacaktır.

Tabi her işte olduğu gibi spor yapmak içinde profesyonel bir tavsiye almak önemli olacaktır. Bu durumda yapmanız gereken işlem çok basittir. Öncelikle spor seviyenizi belirlemeniz gerekiyor. Çok dinç bir yapıya mı sahip olmak istiyorsunuz yoksa gündelik olarak bir seviyede spor yapmak sizin için yeterli oluyor mu?

Buna karar verdikten sonra spor salonlarına gitmeden de hayatınızın merkezine sporu dahil etmeniz mümkün olabilir. Tek yapmanız gereken doğru bir şekilde sporun farklı yollarına göre kendinizi ayarlamak olacaktır. Canlı casino tarzı sporlardan bahsetmiyoruz, fiziksel olarak yapılabilen ve insanların kalori yakmasına olanak sağlayan sporları tercih etmeniz doğru olacaktır. 

Hayatınıza Sporu Katmanın 5 Yolu

Spor yapmak dinç kalmak anlamında size büyük bir destek sağlayacaktır. Bunu yapmak için tek yapmanız gereken bir şey yoktur. Birçok şeyin bir araya gelmesi gerekiyor. Evde, iş yerinde, yolda veya spor salonunda spor yapmak mümkündür. Ancak bunları yaparken kendinizi kesinlikle zorlamamalı ve spora karşı soğuk bir yapıya dönmemeniz gerekir. 

Evde Spor Yapın

Spor salonuna gitmek istemiyor veya bunun için yeterli zamanınız olduğunu düşünüyorsanız evde spor yapmanız yeterli olacaktır. Uzun zamandır spor yapmıyorsanız bazı temel hareketleri yapmak sizler için yeterli olacaktır. Şınav, mekik, açma germe hareketleri, vücut ağırlığını kullanarak yapılabilen hareketler başlangıçta yeterli olacaktır. Bu hem dinç kalmanıza hem de spordan zorlanmamanıza yardım edecektir. 

Evde spor yapmanın birçok avantajı vardır. Öncelikle zamandan tasarruf edersiniz. Spor salonuna gidip gelmek, spor yapmak toplam en az 3 saatinizi alırken, evde spor 1 saatin altına yapılabiliyor. Başlangıçta 30-45 dakikalık seanslar sizin için yeterlidir. İlerleyen dönemde bu seansları arttırabilirsiniz. Zorlanmadan devam etmek için evde başlayıp daha sonra profesyonel tarafa geçebilirsiniz. 

Pratik Spor Videoları

O kadar ağırlığın altında ezilip sonunda bir şey alamama düşüncesi birçok insanın spordan uzaklaşmasına neden oluyor. Bu durumlarda kendinizi hem çok fazla yormadan hem de vücudunuzu dinç tutacak hareketlere yönelmeniz doğru olacaktı.

Bu durumda pratik bilgiler sunan spor videolarını izlemeniz mümkündür. Youtube dünyası içerisinde birçok seçenek bulunuyor. Bu seçenekler arasından kendiniz için en uygun olduğunu düşündüğünüz sporu tercih etmek doğru olan seçenektir. Tek yapmanız gereken kendinizi belirleyecek ve doğru yola sokacak olan hareketlere yönelmek olacaktır.

Dikkatli olmak, zarar vermeyen hareketlere yönelmek önemlidir. Başlangıç seviyenizi iyi ayarlayıp o tarz videolar izlemek en doğru yolunuz olacaktır. 

Yüzme veya Düz Koşu

Spor yapmak ancak bunu kapalı bir alanda yapmak istemiyorsanız tercih edebileceğiniz temel hareketler vardır. Bunların başında düz koşu veya yüzme geliyor. Çevrenizde koşu yapabileceğiniz alanlar varsa bunları tercih etmek doğru olacaktır. Zor bir yapı gibi dursa da aslında sizlere büyük bir katkı sağlayacaktır. Kısa mesafeler ile koşmaya başlamak sizler için yeterli olacaktır. 

Yüzme tercihi size büyük bir avantaj sağlayacaktır. Eğer yüzme biliyorsanız bir havuza haftada iki gün gitmek yeterli olacaktır. 1 saatlik seans belki de spor salonunda haftada 5 gün boyunca vereceğiniz emeğe denk gelecektir. Çünkü yüzme tüm vücudun aynı anda hareket ederek yapılan bir spordur. Bu konuda doğru tercihi yapmak size kalmıştır.

İsterseniz kulaklığınızı takarak düz koşuya çıkabilir, isterseniz de arkadaşlarınızla birlikte haftada bir iki sefer yüzmeye gidebilirsiniz. Bu konuda dikkatli olmak size büyük bir heyecan katacaktır. Çünkü bu seçenekler sizin hem eğlenmenize hem de spor yapmanıza olanak sağlayacaktır. 

Yoga Yapın 

Yoga ülkemizde adeta bir kadın sporu alarak algılanıyor. Ancak aslında herkesin yapabileceği bir spordur. Doğru şekilde bakmak bu sporun eğlenceli tarafına sahip olmanıza yardımcı olacaktır. Yoga başlangıç serileri yaklaşık 15-20 dakika kadar sürmektedir. 

Bunların internet üzerinden video olarak algılamak mümkündür. Bu konuda dikkatli bir şekilde tercih etmek önemli olacaktır. Bu sporun artı tarafı eğlenceli ve evde tek başınıza çok fazla materyal gerektirmeden yapılabilen spor olmasıdır. Bunun yanında bu sporda seviyeler arttıkça kendinizi olduğunuzun bir sınıf üzerine çıkarmayı da çok rahat bir şekilde başarma şansına sahip olabilirsiniz. 

Yoga veya plates yaparak spor salonunun o yoğunluğundan rahatça kazanarak kendinizi zinde bir hale getirmek mümkündür. 

Temel Spor Hareketleri Yeterli Olacaktır

Spor salonunda birçok alet bulunuyor. Vücudun tamamını çalıştırmak için bu aletlerin gerekli olduğu söyleniyor. Ancak aslında hepsine gerek yoktur. Sadece vücut ağırlığınızı kullanarak da spor yapmanız mümkündür. Birkaç dumbell bu konuda size yeterli olacaktır. Hatta bakıldığında ona bile gerek yok demek doğru olacaktır.

Kendinizi tamamen bu durumdan soyutlamalı ve tercihinizi ona göre yapmanız gerekiyor. Sadece 4-5 adet spor hareketi hem spor yapmanıza hem de fiziksel olarak kendinizi rahat hissetmenize yardımcı olacaktır.

Spor yapmanın en büyük avantajı vücudunuzun sizin için bir engel olmasının önüne geçmek olacaktır. Çünkü günümüzde birçok insan fiziksel olarak çalışmak yerine bilgisayar başında işlerini hallediyor. En ağır işte çalışan insan bile teknolojiden destek alıyor. Bu durumda vücut kendini otomatik olarak dinlenmeye alıyor. 

Bu durumdan kurtulmak için evde tek başınıza temel spor hareketleri yapabilir, hafta da bir iki kez koşabilir, yürüyüşe çıkabilir veya yüzmeye gidebilirsiniz. Ama ne olursa olsun sporu bir şekilde hayatınızın içerisinde tutmayı ihmal etmemeniz gerekiyor. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0