STSL | Baştan sona üstün oyun..

Süper Lig'de geçtiğimiz hafta öne geçmesine karşın derbiyi kaybeden Galatasaray, ligin 11. haftasında evinde Gaziantep FK'ı ağırladı. Rakibi karşısında baştan sona üstün bir oyun ortaya koyan Fatih Terim'in öğrencileri sahadan 2-0'lık galibiyetle ayrılırken, takımımıza galibiyeti getiren goller Olimpiu Morutan ve Kerem Aktürkoğlu'ndan geldi. 

Moskova ve Beşiktaş maçları öncesinde iç sahadaki Konyaspor karşılaşmasında çift forvetli sisteme dönen teknik direktör Fatih Terim, özellikle geçen hafta Mbaye Diagne'nin formsuz görüntüsü ve Mostafa Mohamed'in de penaltı pozisyonundaki tercihleri nedeniyle olsa gerek bir kez daha tek forvetli sisteme döndü. Sakatlığı sebebiyle Sacha Boey'in forma giyemediği karşılaşmada savunma dörtlüsü DeAndre Yedlin, Marcao, Victor Nelsson, Patrick van Aanholt'tan oluştu. Orta sahada çift 6 numarayla oynamak yerine bu bölgede yalnızca Berkan'ı görevlendiren deneyimli teknik adam, Alexandru Cicaldau'nun yanında forvet arkası olan Olimpiu Morutan'a şans tanıdı. Terim, kanat rotasyonunda ise Kerem Aktürkoğlu'nun yanı sıra Barış Alper Yılmaz'ı da ilk 11'de görevlendirerek hem oyunu rakip yarı alana çabuk taşımayı planlarken, fiziksel olarak da takımının ayakta kalmasını planladığı görüldü. Hücum hattında ise tek forvet olarak Halil Dervişoğlu görev yaptı. Ancak oyunun ilk 20 dakikalık bölümünde Galatasaray'da kanatta oynaması beklenen Kerem'in serbest rolde ceza sahası ve çevresinde olduğu görülürken, Morutan daha çok sağ kanatta kendisine yer buldu. 

Konuk ekibin oyun anlayışının da büyük etkisiyle ilk 45 dakika boyunca topun tek sahibi Galatasaray olurken, Terim'in öğrencileri üçüncü bölgede tabir-i caizse rakibin kilidini çözme konusunda pek başarılı olamadı. Zaman zaman savunma arkasına atılan paslarla Halil ve Kerem'i ceza sahasına sokmaya çalışan takımımız, bu denemelerin büyük bir kısmında başarılı olamazken yakalanan bazı şanslarda da final pas tercihleri nedeniyle atakları sonlandıramadı. İlk yarı bitmek üzereyken, devrenin etkisiz isimlerinden Olimpiu Morutan sahneye çıktı. Rumen oyuncu kullanılan köşe vuruşu sonrasında ters kanatta gelişen atakta önce Barış Alper'i çizgiye kaçırdı ancak genç oyuncunun ortası savunmadan sekti. Morutan ceza sahası içerisinde ince bir dokunuşla kontrol ettiği topu, ayak içi plaseyle uzak köşeye gönderdi ve soyunma odasına 1-0 önde gitmemizi sağladı. 

Fatih Terim'in öğrencileri ilk 45 dakikalık bölümde %60 topa sahip olma oranıyla oynarken, rakip ceza sahasında 20 kez topla buluştu. Galatasaraylı oyuncular ayrıca rakip kaleye 4'ü isabetli olmak üzere toplamda 7 şut atarken, %84 pas isabetiyle olmak üzere 230 isabetli pas yaptı.

Galatasaray'da ikinci yarı öncesinde Barış Alper Yılmaz kenara gelirken, Sofiane Feghouli oyuna dahil oldu. Cezayirli yıldız devreye her ne kadar sağ kanatta başlasa da oyun içerisinde belli bir bölüm ofansif orta saha oyuncusu rolünde oynadı ve bu rolü çok da başarılı bir şekilde yerine getirdi. Rakibin ilk yarıdaki kapanmasını çözebilecek özel yeteneklerden birisi olan Feghouli, savunma arkasına attığı ara paslarla takım arkadaşlarını rakip ceza sahasında kaleciyle karşı karşıya bıraktı. Dakikalar 62'i gösterdiğinde Marcao'nun savunma arkasına nefis pasında Feghouli ceza sahasına girdi ancak düzgün şut açısını aradığı sırada pozisyonunu kaybetti. Bir kaç dakika sonra bu sefer pası atan tarafta Cezayirli yıldız vardı. Bunlardan birisinde Kerem Aktürkoğlu ilk önce kaleciye takılırken, sadece 3 dakika sonra başrolde yine aynı ikilinin olduğu pozisyonda skor 2-0 oldu. Mücadelenin 75. dakikasında farkı ikiye çıkartan Fatih Terim'in öğrencileri, oyunun kalan bölümünde rakibine kalesinde herhangi bir pozisyon vermezken oyuncu değişiklikleri ve orta sahadaki mücadeleyle oyun iyice duraksamaya geçti. Savunma arkasına hızlı paslarla rakip kalede tehdit aramaya çalışan takımımızda karşılaşmanın son pozisyonu Taylan Antalyalı'dan geldi. Mücadelenin 5. uzatma dakikasında Ömer Bayram'ın pasında Taylan Antalyalı ceza sahası içinde plaseyi vurdu ancak top direk dibinden dışarıya çıktı ve maçın hakemi Yaşar Kemal Uğurlu son düdüğü çaldı.

Galatasaray 2-0 Gaziantep FK maçının özetini izlemek için buraya tıklayabilirsiniz. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0