STSL | Bu maçları kazanmak mühim..

Süper Lig'e verilen milli aranın sona ermesinin ardından Galatasaray evinde ligin yenilgisiz takımlarından İttifak Holding Konyaspor'u ağırladı. Rakibi karşısında mücadelenin başında ilk dakikalarda öne geçen Fatih Terim'in öğrencileri, mücadelenin genelinde kontrolü elinde bulundurarak sahadan 1-0'lık galibiyetle ayrıldı. 

Milli arada tüm oyuncuları sakatlıktan dönen Galatasaray'da kırmızı kart cezası nedeniyle Berkan Kutlu ve Marcao mücadelede forma giyemezken, zorlu mücadelede teknik direktör Fatih Terim ilk 11'de değişiklik yaparak başladı. Konyaspor karşısında çift forvetli sisteme dönen Terim, rakibi karşısında Muslera - Yedlin, Alpaslan, Nelsson, Van Aanholt - Morutan, Taylan, Cicaldau, Kerem - Halil ve Mostafa Mohamed onbiriyle başladı. Galatasaray'da çift forvetli sistem beklenirken, daha çok 4-4-1-1 şeklinde bir diziliş izledik. Terim'in öğrencileri mücadelenin ilk dakikasından itibaren savunma arkasına atılacak toplarda ön alandaki presle rakip savunma oyuncularını hataya zorlamaya çalıştı. Bunun karşılığını da çok çabuk aldı ve dakikalar 4'ü gösterdiğinde Halil'in pasında rakibini kovalayan Mostafa Mohamed kaleci ve savunmayı hataya zorlayarak topu filelerle buluşturdu. Rize deplasmanından sonra Mısır milli takımıyla da gol sevinci yaşayan 23 yaşındaki forvet, Konyaspor karşısında da takımımızı öne geçiren golü kaydederken Şubat ayından sonra ilk kez üstüste 2 maçta gol sevinci yaşamış oldu. Golün ardından istemsizce topun arkasına geçen ve oyunun kontrolünü neredeyse tamamen Konyaspor'a veren Galatasaray, ilk yarıda rakibine kalesinde hiç bir pozisyon vermezken Halil Dervişoğlu ile girdiği iki net fırsattan da yararlanamadı. Mücadelenin ilk dakikalarında sarı kart gören Taylan, dakikalar ilerlediğinde riskli bir faul yapmış olsa da ikinci sarıyı görmemiş olması bir şans meselesiydi. Karşılaşmada dakikalar 36'ı gösterdiğinde Mohammed'in gelişine yarım volesi direk dibinden dışarı çıkarken, ilk yarı bu sonuçla sona erdi. 

Soyunma odası dönüşünde Galatasaray'da ilk oyuncu değişikliği gerçekleşti ve Taylan Antalyalı'nın yerine Gustavo Assunçao oyuna dahil oldu. İkinci yarının ilk dakikasından itibaren dominant bir Konyaspor izledik. Konuk ekip beraberlik golü için tabir-i caizse topla tüfekle saldırırken, Galatasaray'da ceza sahası ve çevresinde rakibine pozisyon vermemek için 11 kişiyle topun arkasına geçti. Serdar Gürler, Bytyqi ve Guilherme'nin başrolde olduğu bir kaç pozisyonda takımımız rakibine beraberlik şansını tanımazken, konuk ekip adına 55. dakikada Serdar Gürler'in yarım volesini Fernando Muslera çizgi üzerinde çıkartmayı başardı. Dakikalar 60'ı gösterdiğinde Guilherme'nin ceza sahasına ortasında Rahmanovic altı pasta bomboş pozisyonda topu ıskalaması Galatasaray adına günün en şanslı pozisyonlarından birisi oldu. Mücadelede son 30 dakikaya girilirken teknik direktör Fatih Terim üç değişiklik birden yaptı ve Emre Kılınç - Ryan Babel - Barış Alper Yılmaz üçlüsünü sahaya sürdü. Bu değişikliklerle birlikte oyunu rakip sahada tutmaya başlayan Galatasaray'da dakikalar 70'i gösterdiğinde ilginç bir istatistik ortaya çıktı. Fatih Terim'in öğrencileri mücadelenin ikinci yarısında ilk yarım saatlik bölümde %29 topla oynama oranına sahip olurken, zaman zaman rakip ceza sahası ve çevresinde aranan şanslarda Konyaspor savunması ikinci gole izin vermedi. Karşılaşmanın ikinci yarısındaki ilk köşe vuruşunu 87. dakikada kullanan takımımız, kalan bölümde de rakibine herhangi bir şans tanımadı ve mücadeleden 1-0'lık skorla 3 puanı hanesine yazdırarak ayrıldı.

Galatasaray karşılaşmanın sonunda %44 topla oynama, 5'i isabetli olmak üzere toplamda 11 şut girişimi ve 305'i isabetli olmak üzere toplamda 383 pas denemesiyle mücadeleyi tamamladı. 


Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0