ELW | Liderliği perçinledik!

Euroleague Women'da normal sezonun 6. haftasında Galatasaray kadın basketbol takımı evinde Sopron Basket'i ağırladı. Rakibi karşısında baştan sona mücadeleden bir adım geri atmayan Sarayın Sultanları sahadan 67-61'lik galibiyetle ayrılarak Avrupa'daki galibiyet serisini 4 maça taşıdı ve liderliğini perçinledi. 

Galatasaray kadın basketbol takımı maça Riquna Williams, Pelin Bilgiç, Melis Gülcan, Anete Steinberga ve Tina Krajisnik beşiyle başladı. Sopron 6-0’lık bir seriyle başlarken Tina ile çember altından ilk sayımızı bulduk ve 6-0’lık seriyle karşılık verdik. Skor dengesinden Anete’nin sayılarıyla çıkan takımımız 3 dakika kala 13-10 üstünlük sağladı. Sopron Basket’in son hücumuna 15-13 üstünlükle giren takımımız, rakip takımın top kaybı yapmasıyla ilk çeyreği bu skorla kapattı. Steinberga’nın üç sayılık hücumuyla iyi bir ikinci çeyrek başlangıcı yapan takımımız 18-13 öne geçti. January’nin fake faullerine göz yuman hakemler, aleyhimize üç sayıya mal olurken Steinberga sayılarına devam etti: 20-16. Ardından Williams’ın üçlüğü geldi: 23-16. Steinberga’nın üçlüğüyle farkı çift hanelere çıkardık ve rakip mola aldı: 28-18. 4:29’u 30-23 önde geçtik ve çemberimizde gördüğümüz üçlüğün ardından molaya gittik. Moladan Melis ve Tina’nın sayılarıyla döndük ve fark tekrar çift haneye çıktı: 34-23. Rakibin 4-0 serisine Steinberga’nın üçlüğüyle yanıt vererek farkı koruduk. Letonyalı oyuncunun fırtına gibi estiği ilk yarıyı Melis ve Gaby Williams’ın karşılıklı üçlükleriyle 42-34 önde kapadık. 

Üçüncü çeyrek maçın kırılma anı oldu. 5-0’lık seriyle farkı artıran Sarayın Sultanları, savunmadaki disiplinini artırarak rakibe sadece 6 sayı şansı tanıdı. Son çeyrekte ise Sopron geri dönüş için tüm enerjisini ortaya koydu. 1:10’da alınan molanın ardından basit bir kaybıyla rakipten üç sayılık bir performans geldi ve son dakikaya 66-60 üstünlüğümüzle girildi. Sonraki hücumda eli boş dönen takımımıza karşı Gaby Williams bir serbest atış isabeti kaydetti ve 34 saniyeye 66-61 önde gittik. Karşılıklı boş geçen hücumların ardından süre daralıca Sopron’un seri faulleri geldi. Steinberga’nın çizgiden isabetiyle maçı 67-61 kazandık. 

Üç basketbolcumuzun çift haneli skor ürettiği müsabakada Anete Steinberga 27 sayı, 8 ribaunt, 4 asist ve 1 blok performansıyla galibiyetin mimarı oldu. Riquna Williams 15 sayı, 5 ribaunt ve 7 asistiyle sivrilirken Tina Krajisnik de eski takımına karşı 15 sayı, 6 ribaunt ve 4 top çalma performansı gösterdi. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0