KBSL | Antalya karşısında rahat galibiyet!

Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde normal sezonun 5. haftasında Galatasaray kadın basketbol takımı evinde Antalya 07 Basketbol'u ağırladı. Rakibi karşısında baştan sona üstün bir oyun ortaya koyan Sarayın Sultanları sahadan 72-45'lik galibiyetle ayrılarak, ligde 3. galibiyetini elde etti. 

Galatasaray kadın basketbol takımı mücadeleye Pelin Bilgiç, Riquna Williams, Sude Yılmaz, Anete Steinberga ve Tina Krajisnik beşiyle başladı. Maça enerjik başlayan takımımız Tina’nın hücum ve savunmada ön plana çıkmasıyla kısa sürede üstünlüğü eline aldı. Melis’in üçlüğü ve Pelin’in orta mesafe basketiyle 14-3’lük skor üstünlüğü yakalayan Sarayın Sultanları, farkın çift hanelere çıkmasıyla rakibe mola aldırdı. Moladan sayılarla dönen takımımız son bir dakikaya 21-10 üstünlükle gitti ve çeyrek de bu skorla bitti. Melis ve Tina ikilisi toplam 11 sayı katkısı verdi. İkinci çeyrek ilkine nazaran daha düşük bir tempoyla başlarken takımımız ilk üç dakikada skoru 27-12’ye getirdi ve molaya gidildi. Moladan Tina’nın sayısıyla döndük. Riquna’nın üçlüğüyle periyot ortasında skor tabelasını 32-14’e getirdik. Melis’in üç sayılık performansıyla fark 20’li hanelere çıktı. Yeni transferimiz Kaela Davis bençten gelerek ilk sayısını kaydetti. Güzel bir ilk yarı performansıyla ilk devreyi 41-22 önde tamamladık.   

Üçüncü periyotta maç temposu iyice düştü. İlk yarıda oyun üstünlüğünü rakibe kabul ettiren Sarayın Sultanları, üçüncü çeyrekte de farkı artırarak 59-35’lik skorla son periyoda girdi. Son çeyrekte rakip konsantrasyonu tamamen kaybederken, farkın etkisiyle rotasyonu en geniş şekliyle kullanan koç Efe Güven’in ekibi oyun disiplininden kopmadı. Son periyoda 7-0’lık seriyle başlayan Galatasaray, 6.06’da farkı 30’a çıkardı: 66-36. Kalan bölümde rahat oynayan takımımız maçı 72-45 kazandı. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0