STSL | Puan kaybını hak etmek..

Hafta içerisinde Lokomotiv Moskova karşısında aldığı beraberlikle UEFA Avrupa Ligi'nde grubunda puanını 8'e yükselten ve liderliğini perçinleyen Galatasaray, milli ara öncesinde ligin 12. haftasında Fatih Karagümrük ile deplasmanda karşılaştı. Takımımız sahadan 1-1'lik eşitlikle ayrılırken, tek sayımızı Mostafa Mohamed kaydetti. 

Milli ara öncesinde zorlu mücadelede teknik direktör Fatih Terim kadrosunda rotasyona gitme ihtiyacı duydu. Deneyimli teknik adam hafta içerisinde oynanan Lokomotiv Moskova karşılaşmasındaki ilk 11'den üç ismi değiştirmeye gitti. İdeal kadroda savunmanın solunda Patrick van Aanholt yerine Ömer Bayram'a şans veren Terim, orta sahada Sofiane Feghouli yerine Emre Kılınç'a görev verirken hücum hattında da Olimpiu Morutan'ın yerine Ryan Babel'e formayı verdi. Mücadelenin ilk dakikalarından itibaren Galatasaray topun arkasına geçerken, takım savunmasında da rakibine pek fazla açık vermemeye çalıştı. Oyunu orta alanda tutmaya çalışan Fatih Terim'in öğrencileri, savunma arkasına hızlı koşular atan Ahmed Musa ve Karamoh gibi isimleri de başarılı bir şekilde karşıladı. Galatasaray adına maçtaki ilk ciddi pozisyon dakikalar 26'ı gösterdiğinde oldu. Sağ kanattan gelişen atakta Babel'in güzel ortasına Halil Dervişoğlu etkisiz bir kafa vuruşu yaparken, kaleci Viviano çizgi üzerinde topu kontrol etti. Bu pozisyondan başka rakip kaleye tabir-i caizse doğru düzgün pozisyonu olmadan devreyi tamamlayan Galatasaray'da savunmada kritik hamleler görürken, rakibimize de şans vermemiş olduk. Golsüz sona eren ilk yarıda en dikkat çeken noktalardan birisi, Galatasaray'da hücum hattında yer alan üçlünün (Kerem, Halil, Babel) sürekli olarak yer değiştirdiği ve zaman zaman bu üç oyuncunun da aynı kanatta bulunarak ceza sahasının bomboş kalması oldu. 

Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, ilk yarının ardından herhangi bir değişiklik yapmadan ikinci yarıya başladı. İkinci yarının ilk hücumunda Emre Kılınç ceza sahasına girerek kaleye denediği şutunda Benatia ayak koyarak topu kornere gönderirken, dakikalar 50'i gösterdiğinde çok net bir penaltı pozisyonu maçın hakemleri tarafından es geçildi. Ömer'in kullandığı köşe vuruşunda Adnan ceza sahasında elle oynarken oyun devam etti. Galatasaray'da dakikalar 63'ü gösterdiğinde ilk oyuncu değişikliği gerçekleşirken, Halil Dervişoğlu yerine Mostafa Mohamed oyuna dahil oldu. O sırada ilginç bir durum gerçekleşti ve Emre Kılınç'ı kenara çağıran Galatasaray teknik heyeti bu kararından vazgeçerek oyuncu değişikliğini erteledi. Gerçekleşmeyen bu oyuncu değişikliği 6 dakika sonrasında Karagümrük'ün golünde başrol olacağını kim nereden bilebilirdi ki? Günün etkisiz isimlerinden Ryan Babel rakibinin baskısı sonrasında topu Emre Kılınç'a aktarırken, tecrübeli oyuncunun geri pası rakip takımda kaldı. Ceza sahası çizgisi üzerinden düzgün bir vuruş çıkartan Bertolacci'nin şutu ağlarla buluştu. Golün ardından, bir önceki durumda iptal edilen oyuncu değişikliği gerçekleşti ve Feghouli oyuna dahil oldu. Ev sahibi takımın öne geçmesinin ardından Galatasaray adına ilk ciddi atak Ryan Babel'den geldi. Dakikalar 73'ü gösterirken Ryan Babel'in çok uzaklardan sert şutu üst direkten döndü. Beraberlik golü için rakip ceza sahasına yüklenen Galatasaray'da beklenen değişiklikler bitime 12 dakika gerçekleşti. Cicaldau, Kerem ve Emre'yi kenara alan Terim; Morutan, Diagne ve Barış Alper'i oyuna dahil oldu. Üç değişiklik sonrasında tüm hatlarıyla rakip yarı alana yüklenen ve ceza sahasında eşitliği arayan Galatasaray, beklediği golü Mostafa Mohamed ile buldu. Ön alanda yapılan pres sonrasında kazanılan topta Diagne'nin pasıyla Feghouli ceza sahasına girdi ancak rakibinin müdahalesiyle yerde kaldı. Topu bir anda önünde bulan Mohamed'in ilk şutu savunmadan sekerken, Mısırlı golcü dönen topu ağlarla buluşturarak skora eşitlik getirdi. Karşılaşmanın son dakikalarında iki takım adına başka bir pozisyon olmadı ve Galatasaray milli ara öncesinde ligdeki son maçında sahadan 2 puan kaybederek ayrıldı. 

Fatih Terim'in öğrencileri mücadelede %54 topla oynama oranına sahip olurken, rakip kaleye 5'i isabetli olmak üzere toplamda 20 şut attı. Rakip ceza sahasında 41 orta açan Galatasaraylı oyuncular bu ortaların sadece 11 tanesinde isabet bulurken, kullanılan 11 kornerde de herhangi bir ciddi tehlike yaratamadı. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0