BCL | Galibiyetle başladı, öyle de bitti!

Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden Galatasaray NEF erkek basketbol takımı, grubunun son maçında deplasmanda Çekya temsilcisi ERA Nymburk’a konuk oldu. Rakibi karşısında üçüncü çeyrekte müthiş bir performans ortaya koyan Ekrem Memnun'un öğrencileri sahadan 92-86'lık galibiyetle ayrılarak grubunu lider olarak tamamladı. 

Galatasaray NEF erkek basketbol takımı mücadeleye Dee Bost, Melo Trimble, DeVaughn Akoon-Purcell, Sadık Emir Kabaca ve David Kravish beşiyle başladı. Üst üste üç üçlük kaydeden takımımız 9-2’lik bir skorla başladı. Kravish ve Akoon-Purcell’in sayılarıyla kısa sürede çift haneli farka dayandık: 13-4. Hruban ve Harding’in sayılarıyla çeyrek ortasında farkı 5’e indiren ERA Nymburk, seri yakalayarak 19-18 öne geçti. Sadık’ın çizgiden bulduğu sayılarla skoru dengeledik. 24-19 öne geçtiğimiz sırada rakip mola aldı ve mola dönüşü üçlükle döndüler: 22-24. Ege post up oyunuyla yanıt verdi. İki üçlük isabetiyle ikinci çeyreği açan rakip takıma dip çizgide Rıdvan karşılık verdi. Ertesi pozisyonda basit bir sayı yememizin ardından molaya gittik: 29-29. Nymburk moladan 8-2’lik üstünlükle döndü. Canberk ve Melo Trimble’ın üçlüğü ve savunmadaki agresifliğimizi artırmamızla tekrar üstünlüğü aldık ve rakip molaya gitti: 37-39. Canberk’in müthiş katkısı ve Akoon-Purcell’in son hücumdaki sayısıyla devreyi 45-46 önde bitirdik.

Üçüncü çeyrekte kusursuza yakın bir oyun sergileyen Galatasaray Nef, rakip potaya tam 29 sayı bıraktı. Savunmada da agresifliğini artırarak rakibe 19 sayı şansı tanıyan takımımız, son çeyreğe 75-64 üstünlükle gitti. Farkın rahatlığıyla son çeyreğe giren Yenilmez Armada, Blackshear’in üst üste sayılarıyla son çeyreğe başladı. Periyodun yarı dilimlik bölümünü 83-75 önde geçen Galatasarayımız Blackshear’in üçlüğüyle farkı tekrar çift haneye çıkardı: 75-86. Ev sahibi takımın üst üste gelen iki üçlüğüne Sadık Kabaca ile yanıt verdik ve maçı 92-86 kazandık.

Akoon-Purcell %66.67 atış isabetiyle 20 sayı üreterek en skorer oyuncumuz oldu ve 7 ribaunt aldı. Kerry Blackshear 15 sayı, 6 ribaunt; Dee Bost 14 sayı, 6 asist; Sadık Kabaca 12 sayı, Melo Trimble ise 11 sayı, 6 asistlik performans ortaya koydu.    

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0