ELW | Kursk'a kaybettik!

Euroleague Women'da normal sezonda mücadele eden Galatasaray kadın basketbol takımı, grubunun 9. maç haftasında Dinamo Kursk takımını konuk etti. Rakibi karşısında ilk yarıda farkı 10 sayıya çıkartan Efe Güven'in öğrencileri, son çeyrekte hücumda yaşadığı sıkıntıların baş göstermesiyle birlikte sahadan 70-80 mağlup ayrıldı. 

Galatasaray kadın basketbol takımı mücadeleye Pelin Bilgiç, Riquna Williams, Melis Gülcan, Kaela Davis ve Tina Krajisnik beşiyle başladı. Davis ve Riquna’nın sayılarıyla maçın başında 7-2’lik üstünlük yakaladık. Pelin’in oyun kurma becerisi ve Tina’nın boyalı alan etkinliğiyle fark yaratan Galatasarayımız, çeyrek ortasına 14-9 üstünlükle girdi. Rakip takımın farkı iki sayıya kadar indirdiği dakikaların ardından çeyrek sonuna doğru Davis ve Gizem’in benç katkısıyla fark çift hanelere dayandı ve periyodu 23-14 üstünlükle bitirdik. İkinci çeyreğe rakip takım 6-2’lik seriyle başlayarak çeyrek ortasına doğru skorda denge sağlasa da Melis ve Pelin’in sayılarıyla 3 dakika kala 7 sayılık fark yakaladık: 35-28. Ardından Williams’ın üçlüğüyle fark çift hanelere çıktı ve rakip molaya gitti: 38-28. Mola dönüşü Riquna bir üçlük daha yolladı ve ilk yarıyı 41-32 önde kapadık. 

Üçüncü çeyreğe istediği başlangıcı yapamayan takımımız yarım dilimi bölümü 8-14 geride geçti ve molaya gitti: 49-46. Moladan Riquna’nın turnikesiyle döndük. Ardından Merve Aydın’ın sayısıyla farkı 7’ye yükselttik. Rus ekibi serimize 7-0’lık seriyle yanıt verdi ve maça denge geldi: 53-53. Moladan Arike Ogunbowale’nin turnikesiyle dönen Rus ekibine Tina’nın üçlüğüyle yanıt verdik. Prince’in içeriden bulduğu sayı ile rakip takım son çeyreğe 56-57 üstün gitti. Mücadele gücü son çeyrekte doruğa ulaşırken 6:04’teki molaya 62-64 geride gittik. Moladan 5-0’lık seriyle dönen Dynamo Kursk’a çizgiden Riquna ile yanıt versek de rakip takımın sayıları devam etti. 2:35’e 66-71 rakip takım üstünlüğüyle girildi. Prince’in sayısıyla fark 9’a kadar çıktı. Kalan dakikada geri dönüş yapamayan takımımız mücadeleyi 80-70 kaybetti.

Riquna Williams 25 sayısıyla en skorer oyuncumuz oldu. Tina Krajisnik ise 22 sayı, 12 ribaunt ve 3 top çalma performansıyla takımımız adına üstün performans sergileyen isim oldu.  

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0