Fatih Terim: Play-off maçı oynayacağız!

UEFA Avrupa Ligi'nde grubunun son maçında Lazio ile deplasmanda karşılaşacak olan Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim karşılaşma öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Zorlu bir maç oynayacaklarını belirten Terim, takımına güvendiği ve beraberlik için sahaya çıkmayacaklarını belirtti. Karşılaşma öncesi sağlık durumunun iyi olduğunu belirten deneyimli teknik adamın açıklamalarının tamamı şu şekilde..

İstanbul’daki ilk maçtan önce sadece bir futbolsever olsam, maç programlarına baksam kesin bu maçı seçerim demiştim. Doğru. Burada Lazio’ya duyduğum saygı kadar, takımıma olan güvenimin de ifadesiydi. Bu gruptaki serüvenimiz gösterdi ki Galatasaray oynadığı futbol ve vaat ettiği gelecekle birlikte Avrupa kalitesini yükselten bir takım. Bu yüzden Marsilya ile oynadığımız maç, benim için Avrupa Ligi’nde o gecenin maçıydı. Tarafsız olarak yarınki maç programına bakıldığı zaman da Lazio maçının o gün söylediğim konuyla örtüştüğünü görüyorum. Lazio ve Galatasaray’ın bu sezon UEFA Avrupa Ligi’nde başardığı şeylerden sonra yarın bir play-off maçı oynayacak gibiyiz. Biz buraya herhangi bir sıkıntı olmadan da gelebilirdik. Lokomotiv maçında maalesef çok fazla goller kaçırdık. Çok da kötü bir gol yedik. Yoksa liderliği garantilemiştik. Lazio aynı grupta yer aldığımız, çok ciddi gol pozisyonlarına giren ve bitiricilik seviyesi yüksek olan bir takım. Böyle bir rakibe karşı oynayacağız. Beraberliğin bizim avantajımıza olduğu ortamda gecenin maçı olacağını düşünüyorum. Bir play-off maçı gibi aynı zamanda şubat ayındaki maçı oynuyor gibiyiz. Marsilya ve Lokomotiv Moskova’nın Lazio ile birlikte aynı grupta olduğu torbadan sonraki düşüncelerim aynı şekilde devam ediyor. Şampiyonlar Ligi grubuna benzetmiştim. Ona uygun mücadele ettik. Ne mutlu ki buraya ilk ikiyi garantilemiş, lider, mağlup olmamış ve dışarıda hiç gol yememiş bir takım olarak geldik. Bu bizim için çok önemli veriler. Galatasaray Roma’dan puanla dönmesi halinde grubu lider tamamlayacak. Bu takımın teknik direktörü olarak oyuncularımla gurur duyuyorum. Lazio’ya büyük saygı duyuyorum. Çok ciddi, önemli bir takım. Meslektaşım Sarri’nin oynatmaya çalıştığı futbolun her geçen gün oturduğunu görüyorum. Çok önemli oyunculara sahipler. Dikkat etmemiz gerekecek. Şampiyon karakteri taşıyan iki takımdan bahsediyoruz. Dolayısıyla güzel bir maç olacak.

Beraberlik bize yetiyor; ama o felsefeyle çıkmayacağız. Belki Lazio geri çekilmemize sebep olabilir. Yoğun presle başlayacaklarını düşünüyorum. Oyun içerisinde kazanmak için oynayacağız. Her yerde kazanmak isterim. Oyun başlarken beraberliği kafasına koyan bir takım olamayız. Öyle olursa kaybederiz. Muhakkak defansif önlemlerimizi alacağız. Oyunun iki tarafını iyi oynamaya çalışacağız; ama bir puan bize yetiyor düşüncesiyle sahaya çıkmak bize kaybettirir. Lazio hücumu seven ve bunu iyi yapan bir takım. Bunu dikkate almamız lazım. Her an her şeyi yapacak bir takım.

Sarri’nin benim hakkımda ilham kaynağı olduğumu, Fiorentina’da yaptıklarımı seyrettiğini ve örnek aldığını söylediniz. Ben de kendisini çok takdir ediyorum. Oyun anlayışını çok beğeniyorum ve kendisine saygı duyuyorum. Başarısını kanıtlamış büyük bir hoca olarak görüyorum. Oynattığı futbol her zaman zevkli. İzlemeye çalışıyorum. Kendisini her zaman iyi yerlerde görmek istiyorum. Çünkü iyi bir dostum. Yarın bakalım ne olacak. Galatasaray ve Lazio için bir tek şey önemli. İki takım da garantiledi. Bunu sahaya yansıtırız ya da yansıtamayız. Gelmeden önce oyuncularıma Lazio analizi yaparken son cümlem şu oldu: Biz play-off maçı oynuyoruz dedim. Lazio maçını oynarken şubattaki play-off maçını da oynuyoruz dedim. Garantiledik. Muhteşem geldik. Önemli bir başarımız var ama en büyük başarı buradan lider dönmek olur dedim. Onun için kaybetmekten korkmayın dedim. Korkmayan da bir takımım var. O felsefeyle oynayacağız. İyi oynarız, kötü oynarız o ayrı. Düşüncemiz beni tanıdığınız gibi, Fiorentina’daki gibi, Galatasaray’ın Avrupa şampiyonu olduğu dönemdeki gibi olacak. Bundan emin olabilirsiniz.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0