STSL | Devreyi galibiyetle kapattık!

Süper Lig'de ilk yarının son maçında Galatasaray evinde Antalyaspor'u ağırladı. 7 maçtır galibiyete hasret olan Fatih Terim'in öğrencileri rakibi karşısında sahadan 2-0'lık galibiyetle ayrılarak bu seriye son vermiş oldu. Takımımıza galibiyeti getiren goller Sofiane Feghouli ve Kerem Aktürkoğlu'ndan geldi. 

Hafta içi Adana Demirspor deplasmanında 2-0'lık yenilgiyle sahadan ayrılan Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, o maçın kadrosunda zorunlu olarak 2 değişiklik yapmasının yanı sıra hücumda da çift forvetli sistemle başladı. İsmail Çipe'nin önünde savunma dörtlüsünü Oğulcan - Marcao - Nelsson - Van Aanholt şeklinde kuran teknik ekip, orta alanda Aytaç - Berkan ikilisinin önünde de Feghouli - Kerem - Halil ve Mostafa Mohamed'e şans verdi. Takım her ne kadar santrayla birlikte sahaya 4-2-3-1 şeklinde dizilse de, oyun içerisinde Kerem'in serbest bir şekilde ön alanda dolaştığını ve Halil'in de ceza sahasında yardımcı forvet rolünde Mohamed'e destek olduğu göze çarptı. 

Mücadeleye baskılı başlayan ve ilk 15 dakikada rakip kalede tehlike yaratan Galatasaray, bu dakikalarda  Mohamed'in ön taraftaki baskılı oyunuyla da topu rakip yarı alana yıkarken aradığı golü bulamadı. Maçın ilk dakikalarında Mısırlı golcünün şutunu direk dibinde Boffin çıkartırken, bir kaç dakika sonra kafa vuruşunda da Belçikalı tecrübeli kaleci gole izin vermedi. İlk 15 dakikalık baskının ardından konuk ekip oyuna ortak olurken, Galatasaray oyunun son bölümünde yeniden ağırlığını koymaya başladı ve 35-45 arasında rakip kalede etkili oldu. Bu dakikalarda sol kanattan topu getiren Van Aanholt'un başlattığı ataklarda Halil Dervişoğlu ceza sahasında bitiremezken, Galatasaray aradığı golü ilk yarının son dakikalarında Sofiane Feghouli ile buldu. Orta sahada kazanılan topta Kerem hızlı hücuma topu taşırken, sağ taraftaki arkadaşı Feghouli'ye aktardı. Cezayirli oyuncu ceza sahası çizgisi üzerinden imza vuruşlarından birisini yaptı ve topu direk dibinden ağlarla buluşturarak takımımızı 1-0 öne geçirdi. Karşılaşmanın ilk yarısı da bu skorla sona erdi.

İkinci yarı öncesinde iki takım adına herhangi bir değişiklik olmadan başlarken, Galatasaray ilk yarının kopyası bir başlangıç tercih etti. Santrayla birlikte üçüncü bölgede presle başlayan ve rakibini hataya zorlayan Galatasaray, rakip savunmanın arkada bıraktığı geniş alanlarla da tehlike yarattı. Dakikalar 50'i gösterdiğinde ön tarafta Mostafa Mohamed'in yaptığı pres sonrasında kazanılan topta Kerem Aktürkoğlu yılın özetini sergilercesine, mükemmel bir gole imza attı. Genç oyuncu içeriye kat ettiği pozisyon sonrasında ayak içiyle müthiş vurdu ve top süzüle süzüle köşeye gitti! Bu muhteşem golün ardından 57'de Feghouli; 61'de de Halil kaleciyle karşı karşıya pozisyonda topu ağlarla buluşturamadı. Oyunun son bölümünde rakibine çok fazla pozisyon vermeyen Galatasaray, geçiş hücumlarıyla da rakip kalede pozisyon aradı. Topu kontrol eden ve tabir-i caizse rakibini uyutan takımımız 2021 yılının son lig maçından galibiyetle ayrılarak ligdeki galibiyet hasretine son vermiş oldu. 

Galatasaray'da maç içerisinde gördüğü sarı kartlar nedeniyle Marcao ve Kerem, gelecek hafta oynanacak olan Giresunspor karşılaşmasında cezalı duruma düştü. Fenerbahçe derbisi sonrasında toplamda 6 maç men cezası alan teknik direktör Fatih Terim'in cezası da bu karşılaşmayla birlikte sona erdi. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0