STSL | Sabotaj ve doğrama!

Süper Lig'de 14. hafta karşılaşmasında Galatasaray evinde ligin yeni ekiplerinden Altay'ı ağırladı. Rakibi karşısında 1-0 geriye düşmesine karşın maçın son dakikalarında 2-1 öne geçen Galatasaray, mücadelenin hakemi Cüneyt Çakır tarafından sabote edildi ve sahadan 2-2'lik eşitlikle ayrıldı. Takımımızın golleri Halil Dervişoğlu ve Mbaye Diagne'den gelirken, konuk ekibe 89. dakikada verilen penaltı geceye damgasını vurdu. 

Malatya deplasmanında rotasyon yapmasına karşın etkisiz bir oyun ortaya koyan ve sahadan 2 puan kayıpla ayrılan Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, evinde ağırladığı Altay karşısında ideal ilk 11'ine dönme kararı aldı. Deneyimli teknik adam koronavirüs testi pozitif çıkması nedeniyle Alexandru Cicaldau'nun yerine orta alanda Sofiane Feghouli'yi değerlendirirken; hücum hattında sol kanatta Halil Dervişoğlu'nun yanı sıra ceza sahasında tek forvet olarak da Mostafa Mohamed'e şans verdi. Maç öncesi kadroların belli olmasıyla birlikte Galatasaray'da 4-2-3-1 gibi bir diziliş beklenirken, ilk düdükle birlikte daha farklı bir yerleşim planı gördük. Savunma yerleşimlerinde 4-5-1 gibi bir pozisyon alan Galatasaray, hücum yerleşiminde Halil - Kerem ikilisinin öndeki serbestliğiyle birlikte ceza sahasına 3 kişi girdiğini gördük.

İlk yarının genelinde baskılı oynayan, pozisyon üretmeye çalışan ve baskıyı rakip sahada uygulayıp skor üretmeye çalışan bir Galatasaray izledik. Cicaldau'nun yokluğunda orta sahadaki yaratıcılık görevi Sofiane Feghouli'ye verilirken, Cezayirli oyuncu zaman zaman sağ çizgiye yaklaşırken Mostafa Mohamed ve Halil Dervişoğlu'nu sık sık savunma arkasına koşturmayı denedi. Mücadelenin henüz ilk dakikalarında savunma arkasına atılan topta Kerem kaleciyi geçerek sağ çaprazdan topu ağlarla buluşturdu ancak yardımcı hakemin bayrağı havadaydı. VAR kontrolü sonrasında da gol geçersiz sayıldı. Dakikalar 15'i gösterdiğinde savunma arkasına atılan topta Mostafa Mohamed ceza sahasına girdi ancak kaleciyle karşı karşıya pozisyonda savunma kademeye girerek Mısırlı oyuncunun pozisyonunu bozdu. Bu pozisyonun devamında konuk ekip Altay, maçtaki ilk şutunda Galatasaray karşısında öne geçmeyi başardı. Aut vuruşuyla başlayan oyunda, Galatasaray ceza sahasına 5 kişiyle gelen İzmir ekibinde Kapel'in pasında Pinares direk dibine vurduğu şutunda topu ağlara gönderdi. Golün ardından konuk ekip topu tam anlamıyla Galatasaray'a bırakıp, kontratak aramaya yönelik bir oyuna döndü. 11 kişi topun arkasına geçen Altay'ın bu tercihi bazı dezavantajları da beraberinde getirdi. Orta sahada dönen tüm topları Berkan - Taylan ikilisi alırken, set hücumuna yerleşmelerde de Feghouli başrol oynadı. Dakikalar 24'ü gösterdiğinde kullanılan köşe vuruşunda Victor Nelsson'un kafa vuruşunu kaleci Nis çizgide çıkartırken, 30. dakikada Mostafa Mohamed'in yakın mesafeden şutu da direkten döndü. Galatasaray rakip kaleye kurduğu bu baskı sonrasında 34. dakikada Halil Dervişoğlu'nun golüyle eşitliği bulurken, savunma arkasına Marcao'nun müthiş pasını tekte indiren Sofiane Feghouli golde başroldeydi. İlk yarıda başka bir pozisyon olmadı ve takımlar soyunma odasına 1-1'lik eşitlikle gitti.  

Galatasaray mücadelenin ilk yarısında %65 topla oynama oranına sahip olurken, rakip kaleye 11 şut denemesinde 5 kez isabet buldu. Rakip ceza sahasında topla buluşma sayısı ise 14 oldu.

Karşılaşmanın ikinci yarısında iki takım adına herhangi bir değişiklik olmazken, Galatasaray santrayla birlikte oyunu rakip yarı alana yıkmaya çalışarak başladı. Dakikalar 54'ü gösterirken Sofiane Feghouli'yle gole yaklaşan Galatasaray bu pozisyondan eli boş dönerken, 57. dakikada Halil Dervişoğlu altı pas içerisinde topla buluşmasına karşın topa vuramayınca büyük bir fırsatı tepmiş oldu. Galatasaray'da dakikalar 70'i gösterdiğinde üç oyuncu birden değişti ve Mbaye Diagne - Olimpiu Morutan - Barış Alper Yılmaz oyuna dahil oldu. Gerçekleşen değişiklikler sonrasında Halil Dervişoğlu ve Mostafa Mohamed kenara geldi. Dakikalar 72'i gösterdiğinde Morutan'ın ceza sahası dışından sert şutu savunmadan sekerek kaleciyi yanılttı ancak top direk dibinden dışarı çıktı. Bir kaç dakika sonra sağ taraftan ceza sahasına giren Barış Alper müsait pozisyonda Diagne ve Feghouli olmasına rağmen çaprazdan kaleye vurdu, şutu yan ağlarda kaldı. Galatasaray rakip kalede baskısını arttırdığı bu dakikalarda bu sezon bir ilke imza attı ve kornerden bulduğu golle 2-1 öne geçti. Dakikalar 79'u gösterdiğinde kullanılan köşe vuruşunda Mbaye Diagne kafayı vurdu ve topu ağlara gönderdi. Senegalli golcünün takımımızı öne geçirmesi sonrasında Altay tüm hatlarıyla rakip yarı alanımıza gelmeye başladı ve ilk pozisyonda tehlike yarattı. Ceza sahasında topla buluşan Bamba'nın şutunda Fernando Muslera topu çizgide çıkartırken, dönen topta kazanılan korner vuruşunda yaşanan mücadele geceye damgasını vurdu. Hava topu mücadelesinde Berkan ve İbrahim arasındaki pozisyona maçın hakemi Cüneyt Çakır ilk etapta "DEVAM" derken, karşılaşmanın VAR hakemi Bahattin Şimşek yaklaşık 3 dakikalık inceleme sonrasında "penaltı potansiyeli" nedeniyle Cüneyt Çakır'ı kenara çağırdı. İlk yarıda bir benzer pozisyonda İbrahim'in eline çarpan topta "10 saniyede devam" kararı veren hakem triosunun, söz konusu pozisyon Galatasaray aleyhine olunca sinekten yağ çıkartıp penaltı kararı vermesi dikkat çeken ve niyetlerini açıkca belli eden noktalardan birisi oldu. Yapılan incelemeler sonrasında Cüneyt Çakır beyaz noktayı gösterdi ve topun başına geçen Bamba skoru eşitledi. Karşılaşmanın son dakikalarında Olimpiu Morutan müsait pozisyonda kaleye vurmak yerine önüne çekip, rakibini çalımlamayı tercih edince topu kaptırdı ve mücadele 2-2'lik sonuçla noktalandı. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0