UEL | Roma'ya lider gittik, lider döndük!

lazio galatasaray

UEFA Avrupa Ligi E Grubu son karşılaşmasında Galatasaray, Lazio deplasmanında liderlik maçına çıktı. Roma Olimpiyat Stadyumu’nda oynanan maç 0-0 eşitlikle sona erdi ve Avrupa Fatihi, E Grubu'nu lider tamamladı! 

Galatasaray bu skorla UEFA Avrupa Ligi E Grubu’ndan namağlup ve 12 puanla lider olarak direkt olarak son 16’ya turladı. Deplasman maçlarının hiçbirinde gol yemeyen Galatasaray, tarihinde ilk defa bir Avrupa  serüveninde namağlup olarak grubundan çıkma başarısını gösterdi. 

Galatasaray maça Fernando Muslera, Marcao Teixeira, Victor Nelsson, DeAndre Yedlin, Patrick van Aanholt, Taylan Antalyalı, Berkan Kutlu, Sofiane Feghouli, Ryan Babel, Kerem Aktürkoğlu ve Mbaye Diagne 11’iyle çıktı. İki takım da maça dengeli başladı. Lazio ön alanda pres yaparken, hücuma çıktığımız anlarda gömülü bir defans anlayışı benimsedi. Topla oynama açısından ilk dakikalarda takımımızın üstünlüğü görüldü. Özellikle üçüncü bölgede yaptığımız presle kaptığımız toplarla etkili olmaya çalıştık. 42. dakikada gole çok yaklaştık. Van Aanholt’un kornerden direk dibine kestiği ortada top rakip savunmanın sırtına çarparak çizgiden çıktı. 44’te ise Lazio tehlikeli geldi. Zaccagni’nin soldan içeriye çervirdiği topta Immobile’nin sert şutu az farkla auta çıktı. İlk yarıda eşitlik bozulmadı ve soyunma odasına 0-0 ile girildi.

İkinci yarıda da düşük tempoda geçen maç Galatasaray'ın kontrolünde geçti. Cimbom rakibinin tempoyu arttırmasına izin vermezken yaptığı savunmaya da rakibine pozisyon şansı vermedi. Galatasaray duraklama dakikalarında ise gole çok yaklaştı. 90+3’te savunma arkasına atılan topta Mostafa Mohamed rakip savunmayı karıştırdı. Girdiğimiz gol pozisyonunda Emre Kılınç dışarıya vurdu. Kalan dakikada takımımız istediği sonucu aldı ve maç 0-0 eşitlikle sona erdi. Bu sonuçla da Avrupa Fatihi, UEFA Avrupa Ligi grubunu lider tamamlayarak son 16'ya adını yazdırdı. 

Karşılaşmanın özeti: 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0