BSL | Melo alev aldı, Aliağa'yı farklı geçtik!

Basketbol Süper Ligi'nde normal sezonun 18. haftasında Galatasaray NEF evinde Aliağa Petkim'i ağırladı. Rakibi karşısında baştan sona üstün bir oyun ortaya koyan Ekrem Memnun'un öğrencileri sahadan 96-73'lük galibiyetle ayrılırken, 23 sayı üreten Melo Trimble galibiyette başrol oynadı. 

Galatasaray NEF mücadeleye Dee Bost, Melo Trimble, DeVaughn Akoon-Purcell, Sadık Emir Kabaca ve David Kravish beşiyle başladı. Üçlük düellosu şeklinde başlayan mücadelede Dee Bost, Akoon-Purcell ve Melo Trimble üçlüsüyle etkili olan Galatasaray Nef, çeyrek ortasında 9 sayılık farka kadar çıktığı ilk çeyreği 24-22 önde tamamladı. İkinci periyotta hücumda istediği performansı sahaya yansıtmakta zorlanan takımımız, ilk dört dakikalık bölümü 6-2 geride geçse de Akoon-Purcell’in çeyrek ortasındaki üçlüğü sessizliği bozdu: 29-28. Rakip takımın sayısının ardından mola alan takımımız, buradan 6-0’la döndü ve bu kez mola sırası rakipteydi. Çeyreğin son bölümlerinde Melo’nun mükemmel bireysel performansıyla çift haneli farklara dayandık: 42-33. Son topu erken kullanan Dee Bost, basket faulü çıkartarak ilk yarıya nokta koydu: 47-35. 

İkinci yarıya 5-0’lık seriyle başlayan takımımız rakibe erken mola aldırdı. Hızlı hücumlarda sayılar bulan takımımız 6 dakika kala 18 sayılık farkı buldu: 59-41. Akoon-Purcell’in üst üste sayılarıyla farkı çeyrek ortasında 20’li hanelere çıkardık. Rıdvan Öncel’in de benç katkısıyla çeyrek sonuna doğru gaza basan Galatasaray Nef, Dee Bost’un son saniye üçlüğüyle final periyoduna 79-54 önde girdi. 25 sayılık farkın avantajını son çeyrekte koruyan Galatasaray Nef, farkın rahatlığıyla tempoyu düşürse de çeyrek sonunda toparlayarak maçı 96-73 kazandı. 

İlk yarıda çılgın bir hücum performansı sergileyen Melo Trimble, %100 şut isabetiyle 13 sayı üreterek dikkat çekti. Amerikalı oyuncu maç sonunda %81.5 şut isabetiyle 23 sayıyla mücadeleyi tamamladı. Dee Bost ve Akoon-Purcell rakip potada 18 sayı üretirken, 11 sayı üreten Kerry Blackshear çift hanelere ulaşan bir diğer oyuncumuz oldu. 9 sayı - 11 ribaundluk performansıyla David Kravish ise double double performansının ucundan döndü. 

Karşılaşmanın geniş özeti için..

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0