Domenec Torrent resmen Galatasaray'da!

Süper Lig'de bu sezon kötü gidişatını durduramayan Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim'in görevine son verilirken, bu göreve 59 yaşındaki İspanyol teknik adam Domenec Torrent getirildi. Kariyerinde uzun bir süre Pep Guardiola'nın yardımcılığını yapan Torrent, son olarak 2020 yılında Flamengo'nun başında görev yapmıştı. 

DOMENEC TORRENT KİMDİR?
14 Temmuz 1962, Santa Coloma de Farners - İspanya doğumlu olan Torrent, kısa bir futbolculuk geçmişinin ardından 27 yaşında antrenörlük kariyerine başladı. İlk olarak doğup büyüdüğü bölgenin takımı olan CE Farners'ta antrenör olarak başlayan Torrent, beş yıllık görevinin ardından takımdan ayrıldı ve 2005 yılına kadar Girona'ya kadar uzanan yolculukta çeşitli takımlarda görev yaptı.

İlk olarak 2007 yılında Barcelona B takımında teknik direktör olarak görev yapan Pep Guardiola'nın ekibine katılan Domenec Torrent, başlangıçta taktik analist olarak görev yapmaya başladı. B takımın mücadele ettiği ligde yükselmesinin ardından 2008 yılında Frank Rijkaard'ın yerine göreve gelen Pep Guardiola, yardımcı ekibinde Domenec Torrent'i de yanında götürdü. 4 yıl boyunca Katalan devinde görev yapan Torrent, takvim yaprakları 2013 yılını gösterdiğinde teknik direktör Pep Guardiola ile birlikte Bayern Münih'te görev yapmaya başladı. 3 yıllık Almanya macerasının ardından 2016 yılında İngiliz devi Manchester City'in başına geçen Guardiola, giderken her zaman olduğu gibi Torrent'i de yanında götürdü. İkili, kariyerleri boyunca birlikte oldukları 11 sezonda toplamda 24 kupa kazanmayı başardı. 

2018 yılında Domenec Torrent için kariyerinde ilk kez meydan okuma dönemiydi. 11 yıl boyunca Guardiola'nın 1 numaralı yardımcısı olan Torrent artık yedek kulübesinde de 1 numara olmak için kolları sıvadı. Fransız efsane oyuncu Patrick Viera'nın görevden ayrılmasının ardından Manchester City takımının da bünyesinde olduğu City Football Group'un bir başka temsilcisi NewYork City'nin başına geçen İspanyol teknik adam, 1.5 sezonluk maceranın ardından görevinden ayrıldı. Domenec Torrent yönetimindeki NY City, sezon sonunda kulüp rekoru kırarak 64 puanla kendi konferansını lider tamamladı ve CONCACAF Şampiyonlar Ligi'ne katılmaya hak kazandı. 2019 yılı sonunda İspanyol teknik adam Amerikan ekibinden ayrıldı.

2020 yılının ilk yarısını takım çalıştırmadan geçiren Torrent, takvim yaprakları 2020 yazını gösterdiğinde Brezilya Ligi takımlarından Flamengo ile 1.5 yıllık sözleşme imzaladı. Güney Amerika ekibinde 26 maça çıkan Torrent, bu karşılaşmalarda 15 galibiyet - 5 beraberlik ve 6 mağlubiyet alırken; 9 Kasım'da 4-0 kaybedilen Atletico Mineiro derbisinin ardından görevinden ayrıldı. 

UEFA Pro Lisans sahibi olan 59 yaşındaki teknik adam, her ne kadar kariyerinde uzun bir dönem Pep Guardiola ile çalışmış olmasına karşın 2 yıllık teknik direktörlük döneminde ağırlıklı olarak 4-2-3-1 formasyonunu kullandı. 

Yeni teknik direktörümüz Domenec Torrent'e hoşgeldin diyor ve Galatasaray'da üstün başarılara imza atmasını temenni ediyoruz! 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0