STSL | Kayıp başlangıçlar..

Süper Lig'de 21. haftanın kapanış maçında Galatasaray deplasmanda Hatayspor ile karşılaştı. Rakibi karşısında iki kez öne geçmesine karşın sahadan 4-2'lik mağlubiyetle ayrılan Galatasaray, ligdeki kötü gidişini sürdürdü. Galatasaray adına Emre Kılınç ve Kerem Aktürkoğlu ağları havalandırırken, ilk yarıda Patrick van Aanholt penaltı kaçırdı. Karşılaşmanın ikinci yarısında Taylan Antalyalı direkt kırmızı kartla oyundan ihraç edildi. 

Teknik direktör Domenec Torrent yönetiminde Hatay deplasmanında sahaya çıkan Galatasaray mücadeleye İsmail Çipe - Boey, Alpaslan, Marcao, Van Aanholt - Taylan, Berkan, Cicaldau - Emre Kılınç, Kerem ve Halil onbiriyle başladı. Karşılaşmanın başlama vuruşuyla birlikte iki takım da hızlı bir başlangıç yaparken, Hatayspor karşılaşmanın ilk dakikalarında Galatasaray kalesinde tehlike yarattı. Ev sahibi takımın önde baskısını kıran ve topun sahibi olmaya başlayan Galatasaray, karşılaşmanın 2. dakikasında sol kanattan kaleye yüklendi ve Kerem'in uzak köşeye plasesinde savunmaya çarpan top kornere çıktı. Galatasaray adına maçtaki ilk ciddi ataklardan birisi de 12. dakikada gerçekleşti. Sağ kanattan gelişen atakta Kerem'in ortasında Berkan'ın ön direkteki vuruşu yandan dışarıya gitti. Mücadelenin 23. dakikasında Galatasaray'ı öne geçiren gol Emre Kılınç'tan geldi. Ön taraftaki paslaşmaların ardından sol kanattan gelişen atakta Patrick van Aanholt mükemmel ortasında Emre Kılınç arka direkte topu ağlarla buluşturdu. Golün ardından rakip kalede etkisini sürdüren takımımız 27. dakikada kazandığı penaltı vuruşunda Patrick van Aanholt topun başına geçti. Hollandalı sol bekin şutunu kaleci Abdullah Yiğiter kurtararak takımının erkenden 2 farklı geriye düşmesine engel oldu. Kaçan penaltının ardından Hatayspor oyuna ortak oldu ve Galatasaray kalesine tehlikeli gelmeye başladı. Arka arkaya gelişen ataklar sonucunda 42. dakikada Alpaslan - Kamara arasında yaşanan ikili mücadele VAR hakemlerinin uyarısıyla penaltı olarak döndü. Penaltıda topun başına geçen Diouf takımının eşitlik sayısını kaydetti. İlk yarının sonuna 6 dakika ilave edilirken, uzatma dakikalarında Kerem Aktürkoğlu yeniden "büyü" yaptı. Ceza yayı çevresinden kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen 23 yaşındaki kanat oyuncumuz mükemmel bir vuruşla skoru 2-1'e getirirken, devrenin de sonucunu belirledi. 

İkinci yarı öncesinde Galatasaray'da herhangi bir değişiklik olmazken, teknik direktör Torrent saha içerisine ufak bir dokunuş yaptı. Savunmada iki stoperin arasına Taylan girip, pasla çıkma rolünü üstlenirken sol bek Patrick van Aanholt sık sık çizgiye bindirmeye başladı. İlk 10 dakikalık bölümde rakip takımın baskısını kıran Galatasaray'da oyunun ilk değişikliği gerçekleşti. Günün etkisiz isimlerinden Halil Dervişoğlu kenara gelirken, Aytaç Kara oyuna dahil oldu. Bu değişiklikle birlikte üçlü savunma - beşli orta saha düzenine dönen Galatasaray rakip kalede ilk atağında tehlike yarattı. Sol kanattan gelişen atakta Patrick van Aanholt'un pasında Emre Kılınç ayak içi plasesinde uzak direğe giden topu kaleci Abdullah parmak ucuyla çıkarttı. Bu pozisyondan sadece 1 dakika sonra kendi yarı alanımızda gelişen atakta yaptığımız pas hatası sonrasında Hatayspor biraz da "ofsayt kokan" bir pozisyonda Kamara içeriye çevrilen topu ağlarla buluşturdu ve skora eşitlik geldi. Rakibin beraberlik sayısının ardından dakikalar 70'i gösterdiğinde Galatasaray adına inanılmaz bir pozisyon izledik. Sol kanattan gelişen atakta Emre Kılınç'ın pasında Cicaldau altı pas üzerinde topa dokundu. Ağlara gitmesi beklenen top, tabir-i caizse süzüle süzüle direk dibinden dışarıya gitti. Karşılaşmada dakikalar 79'u gösterdiğinde Hatayspor "faul başlangıcı" olan bir pozisyonda skor üstünlüğünü eline aldı. Sağ kanattan gelişen atakta Boey'e faul yapan Ribero'nun başlattığı kontratağı Lobjanidze golle sonuçlandırdı. İsmail Çipe'nin rakibiyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda terse yatması ise günün karesi oldu. Golün ardından Galatasaray adına iki değişiklik daha gerçekleşti ve Atalay Babacan - Olimpiu Morutan ikilisi oyuna dahil oldu. Mücadelenin fişini çeken pozisyon ise 82. dakikada gerçekleşti. Kerem'e yapılan sert faul sonrasında başka bir noktada Taylan ve Ribero arasında yaşanan tartışma sonrasında direkt kırmızı kartla atılan isim Taylan Antalyalı oldu. Ribero ise sadece sarı kart görürken, Hatayspor'da başta Kamara olmak üzere tüm oyunculara tolerans gösteren maçın hakemi Erkan Özdamar'ın bir itişme sonrasında Taylan'a direkt kırmızı göstermesi gecenin finali oldu. Ki bu pozisyondan bir kaç dakika sonra Fatih Karakuçuk'un ceza sahası çizgisi üzerinde Kerem'in bileğine çift daldığı pozisyonu gözü önünde olmasına ve görmesine rağmen "devam" diyen Özdamar, sarı kartı olan stoperi de es geçmiş oldu. Eşitlik için rakip kaleye topyekün saldıran Galatasaray bu denemelerin tamamında başarısız olurken, savunma arkasına atılan topta gelişen kontratakta  Lobjanidze maçın skorunu belirledi. Hatayspor karşısında Galatasaray kalesine gelen 7 isabetli şutun 4'ü gol oldu.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0