BSL | Bursa'da farklı mağlubiyet!

Basketbol Süper Ligi'nde normal sezonun 21.haftasında Galatasaray NEF, deplasmanda Bursaspor ile karşılaştı. Rakibi karşısında savunmada büyük sıkıntı yaşayan ve potasında 99 sayı gören Ekrem Memnun'un öğrencileri sahadan 21 sayılık farklı mağlubiyetle ayrıldı. 

Galatasaray NEF mücadeleye Dee Bost, Melo Trimble, Sadık Emir Kabaca, DeVaugh Akon-Purcell, David Kravish beşiyle başladı. Karşılaşmaya Onuralp Bitim, Hayes ve Andrews'in sayılarıyla hızlı başlayan Frutti Extra Bursaspor, 5. dakikada 12-3 üstünlük sağladı. Needham'ın da dış isabetten bulduğu skor katkısıyla bu dakikalarda skoru çift hanelere (15-4) çıkaran ev sahibi ekip karşısında Galatasaray Nef, Purcell'in asist ve sayılarıyla karşılık bulsa da çeyreği Frutti Extra Bursaspor 25-23 önde tamamlamayı başardı. İkinci çeyreğe de hızlı başlayan Bursa temsilcisi, Andrews ve Dudzinski ile hücumda etkili olarak 13. dakikada farkı tekrar açmayı başardı: 33-25. Özellikle Onuralp Bitim'in yüksek yüzdeyle dış isabet bulduğu bu çeyrekte oyun kontrolünü tamamen eline alan Frutti Extra Bursaspor, kalan dakikalardaki enerjik oyunuyla 51-35'lik skorla soyunma odasına avantajlı gitmeyi bildi.

Üçüncü çeyreğin başlarında Needham'in set hücumunda 3 sayılık isabeti ve Onuralp Bitim'in içeriyi zorlayarak bulduğu sayılarla skor üreten Bursa temsilcisi, 22. dakikada farkı 22'ye (59-37) kadar çıkardı. Galatasaray Nef'in kontrolü iyice kaybettiği çeyrekte Trimble ve Blackshear'in sahneye çıkmasıyla adeta nefes alan konuk ekip, son çeyreğe farkı tek hanelere (69-60) indirerek girmeyi başardı. Galatasaray Nef'in üçüncü periyotta gösterdiği reaksiyona karşı son çeyrekte taraftar desteğini arkasına alarak rakibine geri dönüş şansı tanımayan Frutti Extra Bursaspor, parkeden 99-78 galip ayrıldı.

Kerry Blackshear'ın hücumda ürettiği 24 sayı mağlubiyete engel olamazken, 16 sayı ile oynayan Melo Trimble'ın yanı sıra Sadık Emir Kabaca ve Akoon-Purcell mücadeleyi 11 sayı ile tamamladı. 

Karşılaşmanın özeti için..

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0