BSL | Maurice Ndour müthiş oynadı; Galatasaray, Gaziantep'i yendi!

Maurice Ndour

ING Basketbol Süper Ligi'nin 22. haftasında Galatasaray NEF, Gaziantep Basketbol'u konuk etti. Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmayı Galatasaray, 75-74'lük skorla kazandı ve mağlubiyet serisine son noktayı koydu. 

Bu sonuçla Galatasaray NEF 13. galibiyetini alırken Gaziantep Basketbol 9. yenilgisini yaşadı.

Yenilmez Armada'da  Maurice Ndour 16 sayı – 11 ribaund - 4 blok ile double-double yapıt ve maçın yıldızı oldu. Melo Trimble 15 sayı – 5 ribaund ile öne çıktı. Kerry Blackshear 12 sayı – 8 ribaund ile oynarken Dee Bost da 12 sayı – 7 asist – 5 ribaund ile oynadı. Kaptan Göksenin Köksal ise 10 sayı ve 3 asistlik katkı verdi.  

Ndour ve Blackshear’ın sayılarıyla ilk çeyreğin yarım dilimini 10-5 üstünlükle geçen takımımız, Dee Bost ve Göksenin Köksal’ın katkılarıyla kısa sürede farkı çift hanelere çıkararak çeyreği 24-12 önde geçti. 

İkinci çeyreğe Gaziantep takımı 6-0’la başlayarak oyuna girdi ve molaya gittik. Moladan Sadık’ın üçlüğüyle dönen takımımız rakip takımın faul hakkını erken doldurmasıyla çizgiden sayılar bularak farkı çeyrek ortasında dengede tuttu: 33-24. Ndour-Blackshear ikilisinin çember altını domine etmesiyle tekrar çift haneli farkları bulduk. Hızlı hücumlarla farkı 14’e çıkarınca Gaziantep Basketbol tekrar molaya gitti. Bu farkı periyot sonuna kadar koruyan takımımız devreye 43-29 üstün girdi. 

Gaziantep takımı üçüncü çeyreğe iyi başlayan taraf olurken çeyrek ortasında farkı tek hanelere indirdiler ve molaya gittik: 47-38. Dış atışlarla farkı çift hanelere çıkaran takımımız, Gulley’in üst üste sayılarıyla seri yakalayan rakip takım 02:02’de farkı 3’e indirince molaya gitti. Peterson ve Gulley’in sayılarıyla öne geçen rakip takım son periyoda 56-57 önde girdi. 

Dengede başlayan son çeyrekte ise Melo Trimble’ın üçlüğüyle öne geçen takımımız, Ndour’un ilk çeyrekte olduğu gibi mükemmel katkısıyla tekrar sayısal üstünlüğü elimize aldık. 3:21’deki molaya 70-62 önde gittik. Moladan 8-0’la dönen Gaziantep beraberliği yakaladı: 70-70. Dee Bost’un üçlüğüyle moladan sonra öne geçen takımımız son bir dakikalık bölümde başa baş mücadele verdi. Çizgide Dee Bost’un sayılarıyla sayısal üstünlüğünü sürdüren takımımız, son Gaziantep topunda Ndour’un muazzam savunmasıyla maçı 75-74 kazandı. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0