Kerem Aktürkoğlu'ndan transfer açıklaması!

Galatasaray'da bu sezonun parlayan yıldızı Kerem Aktürkoğlu, gösterdiği performansla bir çok kulübün ilgisini çekmeye devam ederken Barcelona serisinde oynadığı iki maçın ardından Avrupa'nın da gündemine oturdu. İspanyol medyasının "Kim bu Aktürkoğlu" dediği 23 yaşındaki kanat oyuncusu milli takım kampında Alman basınından  Kicker'e açıklamalarda bulundu.

Önce Ronaldo ve Portekiz, onları elerseniz de son Avrupa Şampiyonu İtalya ile oynayacaksınız. Türkiye'nin Dünya Kupası'na gitme şansı hakkında ne düşünüyorsunuz?
Dünya Kupası'na gidebilmek için en zor yoldan geçmemiz gerektiğini söyleyebilirim. Portekiz, oyuncularına tek tek baktığınızda dünyanın en güçlü milli takımlarından birisi. Kadrolarında birçok Premier Lig yıldızı var. Ancak Sırbistan, bu müthiş takımı geride bırakıp direkt Dünya Kupası'na gitmeyi başardı. Genç bir takımımız var ve hocamız Stefan Kuntz ile iyi bir ivme yakaladık. Kimseden korkmuyoruz çünkü kapasitemizin ne kadar yüksek olduğunu biliyoruz.

Portekiz'in ne gibi zaafları olduğunu düşünüyorsunuz?
Her takımın güçlü yönleri ve zayıf yönleri vardır. Maçları bu detaylar belirler. Ancak bu detayları paylaşmak istemiyorum. (Gülüyor)

Stefan Kuntz, iyimser yaklaşımıyla öne çıkan bir teknik adam. Seni ve takımı cesaretlendirmek için neler yapıyor?
Hocamız, her antrenmanda ve taktik toplantısında bizlerden neler yapabileceğimizin farkında olup kendimize inanmamızı söylüyor. Bu farkındalığa yaptığımız hatalar da dahil tabii ki. Takımdaki herkesin bir başkasının hatasını kapattığı bir dayanışma ve takım ruhu oluşturmaya çalışıyor.

Türkiye'nin grupta zorlu bir durumda bulunması, takımdaki inancı etkiliyor mu?
Oyuncular da teknik adamlar da değişse Türk Milli Takımı her zaman sonuna kadar mücadele etmesiyle öne çıkmıştır. Biz de bu zihniyet ile karşılaşmaya çıkacağız. Ayrıca taraftarlarımız her zaman belirleyici faktör olmuştur. Biz nereye gitsek peşimizden gelirler.

Kuntz'un seni bir golcüye çevirmesini nasıl yorumlarsın? Başka ne gibi farklar yarattı Kuntz?
Hocamızın taktik anlayışı önceki döneme göre daha ofansif. Bir hücum oyuncusu olarak, böyle bir anlayışla oynamak benim de işime geliyor tabii ki. Ancak golcülük konusunda karar mercii ben değilim. (Gülerek) O ve ekibi sürekli bizimle iletişim halinde ve bizden cesur oynamamızı istiyorlar. Ayrıca hiçbir oyuncuya diğerinden daha yakın veya uzak davranmıyorlar.

Bir anda büyük maçlardaki umut ayağı olarak görülmen seni yoruyor mu?
Tabii ki taraftarlarımızın beklentisini hissediyorum ancak bu bana baskı yapmaktan çok beni motive ediyor. Ayrıca böyle büyük maçları kazanmak için bütün takım halinde iyi oynamanız ve birlikte hareket etmeniz gereklidir. Bizim de çok iyi oyuncularımız var.

Hakan Çalhanoğlu'nun sahadaki varlığı sana ne ifade ediyor?
Hakan Çalhanoğlu, sahada olduğunda takımın çehresi olumlu yönde değişiyor. Onun sahip olduğu futbol kalitesi ve Avrupa liglerindeki tecrübesi, takıma çok şey katıyor.

Frank Ribery ile benzetilmek hoşuna gidiyor mu?
Tabii ki bu kadar büyük bir isim ile bir arada anılmak büyük bir onur ancak dürüst olmak gerekirse hiçbir zaman bir idolüm olmadı. Eğer bir şey söylemem gerekiyorsa; her futbolcunun da kabul edeceği üzere Cristiano Ronaldo ve Lionel Messi'yi izlerken çok büyük keyif aldığımı söyleyebilirim.

Eski teknik direktörün Fatih Terim, seni "Türk futbolunun en değerli mücevheri" olarak tanımladı. Bu sana bir baskı yaratıyor mu yoksa hoşuna mı gidiyor?
Fatih Terim gibi bir teknik direktör ile çalıştığım için çok gururluyum. O olmadan bu gelişimi sağlamam mümkün olmazdı. Ondan duyduğum bu sözler benim için sadece onur ve gelecekte daha iyi olmak adına motivasyon olur.

Yükselişin Avrupa'da gündem olmuş durumda. Yaz transfer döneminde Bundesliga gibi büyük bir lige gitme hedefin var mı?
Almanya'da futbol her zaman hızlı ve yüksek tempolu oynanıyor. Orada oynamak büyük bir onur olur benim için. Ancak şu anda sahaya odaklanmış durumdayım ve Galatasaray ile olan sözleşmemi yeni uzattım. Kulübün değişim projesinde başrollerden biri olmak istiyorum.

Yani 2026'ya kadar olan sözleşmeni tamamlayacağını mı anlamalıyız buradan?
Genelde sözleşmeleri sonuna kadar sadık kalmak için yaparsınız ancak futbolda hiçbir şey belli olmaz. Şu anda tek odak noktam Domenec Torrent ile beraber gelişimime devam etmek ve Galatasaray'a fayda sağlamak.

Neden Galatasaray ligde bu kadar kötü bir performans sergiledi bu sezon?
Söylediğim gibi kulüp şu anda bir geçiş döneminde. Yaz transfer döneminde tecrübeli oyuncular ile yollar ayrılıp genç oyuncular transfer edildi. Kimse bu durumdan memnun değil ancak bu sezon yaşananları bir motivasyon kaynağı olarak görüp Galatasaray'ı ait olduğu yere taşımak için elimizden geleni yapacağız.

Yine de Galatasaray, Barcelona karşısında oldukça sağlam bir görüntü çizdi. Barcelona'nın UEL'deki şansını nasıl görüyorsun?
Bana göre turnuvanın 1 numaralı favorisi Barcelona. Xavi'nin gelmesiyle eski günlerine döneceklerini düşünüyorum.

Son olarak; taktığın gözlük sebebiyle taraftarların sana "Kerem Potter" lakabı takması ve senin gol sevinçlerindeki hareketin gündem oldu. Tam olarak ne mesajı vermeye çalışıyorsun?
Tam olarak taktığım gözlük ile yaptığım paylaşımdan sonra başladı "Kerem Potter" lakabı. Küçüklüğümden beri büyük bir Harry Potter hayranıyım ve sahaya biraz "sihir" getirmenin de kötü bir fikir olduğunu düşünmüyorum. Yaptığım gol sevinci tamamen filme olan sevgim ile alakalı, altında başka bir mesaj yok.

Galatasaray'da Burak Elmas yönetimi ibra edilecek mi? Galatasaray Spor Kulübü üyesi Zeynep Özkalay, Eski Açık'ın yeni bölümünde anlattı. 


Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0