Süper Lig | Yokuş aşağıya gidiş!

Hafta içerisinde Avrupa'ya veda eden Galatasaray, milli ara öncesinde ligin 30. haftasında deplasmanda Gaziantep FK ile karşılaştı. Rakibi karşısında öne geçmesine karşın sahadan 3-1'lik mağlubiyetle ayrılan Domenec Torrent'in öğrencileri ligdeki kötü gidişini sürdürdü. Galatasaray'ın tek sayısını Bafetimbi Gomis kaydederken, maçın hakemi Arda Kardeşler kararlarıyla mücadeleye damgasını vurdu. 

İLK YARIDA KARŞILIKLI GOLLER
Maça daha baskın başlayan taraf ev sahibi ekip oldu. Muslera’nın hatalı pasında ceza alanın buluşan Muhammet’in vuruşu auta gitti. 3. dakikada Kerem Aktürkoğlu sakatlanarak yerde kalırken, oyuncumuz tedavisinin ardından oyuna devam etti. İlk çeyrekte irili ufaklı Gaziantep ataklarına takımımız iyi direnirken, ikinci çeyrekte rakip kaleye daha fazla gitmeye başladı. 24’ta sağ çaprazdan ceza alanımıza giren Kitsiou’nun buluştuğu tehlikeli gol pozisyonunda Muslera çok iyi zamanlamayla kalesini terk ederek golü önledi. 35’te ise Kerem Aktürkoğlu, jeneriklik bir çalımla solda Djilobodji’yi ekarte ederek kaleye doğru yöneldi. Onun pasıyla topla buluşan Morutan’ın şutu savunmadan dönerken Gomis, müsait pozisyonda topu filelere göndererek takımımızı öne geçirdi.  38’de Van Aanholt, 45’te Morutan ile uzaktan kaleyi yoklayan takımımız, bu pozisyonları değerlendiremedi. Gaziantep takımının uzaktan denemelerinde de Muslera başarılı oldu. 45+4’te ise sağ kanattan Maxim ile serbest vuruş kullanan ev sahibi takım, arka direkte Djilobodji’yi unutturdu. Onun vuruşu filelerimizle buluşurken bu gol ilk yarının skorunu tayin etti: 1-1. 

GOMIS İKİ KEZ KALECİYİ GEÇEMEDİ
İkinci yarıda ise pozisyon anlamında daha etkili olan bir Galatasaray vardı. 47. dakikada ilk yarıda olduğu gibi Djilobodji Kerem’in ayağını hedef alarak oyuncumuzun acı içinde yerde kalmasına sebep oldu. Pozisyona faul bile verilmezken sağlık görevlilerinin sahaya girmesiyle oyuncumuzun tedavisi başladı. Şans eseri Kerem oyuna devam edebildi.  63’te Morutan’ın uzaktan şutu etkisiz kalırken bu pozisyondan iki dakika sonra tehlikeli bir fırsat yakaladık. Hızlı gelişen Galatasaray atağında ceza sahası içinde Kerem yanındaki Gomis'e bıraktı, o ceza sahası dışında bulunan Emre'ye gönderdi, Emre'nin vuruşunu kaleci Günay son anda kornere çeldi. Bu fırsattan faydalanamayan takımımız, basit hatalarla geriye düştü. Sağ köşe gönderi yakınlarında kazanılan taç atışında içeriye gönderilen topu Berkan, Joao Figueiredo'ya ceza sahası içinde yaptığı faul sonrası hakem Arda Kardeşler penaltı noktasını gösterdi. 71’de beyaz noktaya geçen Maxim topu filelerimizle buluşturdu: 2-1. Morutan - Babel, Emre Kılınç - Barış Alper değişiklikleriyle oyuna hareket getirmeye çalıştık. 75. dakikada Gomis’in ayağından tehlikeli bir gol pozisyonuna girdik. Sol kanatta topu alan Kerem, ceza sahası içindeki Gomis'e bekletmeden gönderdi. Onun müsait durumdaki vuruşunu kaleci Günay kurtardı. 82. dakikada ise sol kanattan Alexandru Maxim, Semih Kaya’dan aldığı topu arka direkteki  Joao Figueiredo'ya gönderdi. Onun kale önünde vuruşu ağlarla buluştu: 3-1. Kalan dakikalarda oyunu çevirmeyi başaramadık ve maç 3-1 Gaziantep üstünlüğüyle sona erdi. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0