BSL | Tofaş karşısında kritik galibiyet!

Basketbol Süper Ligi'nde normal sezonun 29.haftasında Galatasaray NEF evinde ligin güçlü ekiplerinden Tofaş'ı ağırladı. Rakibi karşısında çift hanelerden geri dönen Pistiolis’in öğrencileri normal süresi 78-78 biten karşılaşmadan 90-89 galip ayrılarak ligde üst üste 6. galibiyetini elde etti.

Galatasaray NEF mücadeleye Dee Bost, Isaiah Canaan, Göksenin Köksal, Kerry Blackshear ve Maurice Ndour beşiyle başladı. Dengede başlayan ilk çeyreğin yarı dilimlik bölümünde 9-8 Tofaş üstünlüğüyle molaya gidildi. Sadık’ın bençten üçlükle gelmesine Tofaş, Tyler Ennis’in iki üçlüğüyle yanıt verince molaya gittik: 13-17. Moladan 7-0’lık seriyle dönen Tofaş ilk periyodu 24-13 önde tamamladı. 4-0’lık başlangıçla ikinci periyoda giren Galatasaray Nef rakibe erken mola aldırdı. Muhsin Yaşar ile çember altında etkili olan Tofaş farkı 9’a kadar çıkarırken 2:48’de Dee Bost’un üçlüğüyle mola geldi. Faul çizgisinden bulduğumuz sayılarla farkı 5’e çeksek de Yiğit Arslan’ın son hücumdaki üçlüğüyle devreye 40-32 Tofaş üstünlüğüyle gidildi.

Dee Bost’un üçlüğü ve Ndour’un smacıyla 5-0’lık iyi bir başlangıç yapan Pistiolis’in öğrencileri rakibe erken mola aldırdı; ancak Tofaş 9-2’lik seriyle farkı çeyrek ortasında tekrar çift hanelere yükseltti: 39-49. Göksenin’in üçlüğü ve Ndour’un sayısıyla tekrar oyuna dönen takımımız, Melo’nun hızlı penetreleri sonrası çıkarttığı paslarla önemli fırsatlar yakaladı. Farkın açıldığı sırada Sadık’ın beş sayılık katkısıyla farkı belirli seviyede tutan takımımız final periyoduna 60-52 geride girdi. Yine çeyreğe üst üste sayılarla başlayan Galatasaray Nef, 5-0’lık seriyle farkı üçe çekerek rakibi bençe götürdü: 57-60. Tofaş moladan 4-0’la dönünce molaya giden takımımız rakip takımın faul hakkının erken dolmasıyla çizgiden sayılar buldu. 1 dakika kala farkı tek hücuma kadar indiren takımımız, rakibi yakalama şansını da bulsa da Canaan ile bu şansı değerlendiremedi. Cruz’un iki serbest atış isabetinin ardından Melo Trimble’ın son saniye üçlüğü ile maçı 78-78 ile uzatmaya götürdük. Uzatma devresine 4-0’la başlayarak öne geçen Yenilmez Armada, Sadık Kabaca’nın attığı inanılmaz uzun mesafeli üçlükle farkı 7’ye kadar çıkardı. Tofaş 7-0’lık seriyle maça tekrar ortak olurken 1:22’de mola aldık. Canaan’ın sayısıyla maça eşitlik getiren takımımız, Melo’nun 2 saniye kala aldığı faulle öne geçme şansını değerlendirdi ve maçı 90-89 kazandı.

Normal sürede ilk üçlüğünü maçın son saniyesinde atan ve mücadeleyi uzatmaya götüren Melo Trimble mücadeleyi 19 sayı ile tamamlarken, galibiyette başrol oynadı. Yıldız ismi 15 sayı - 10 ribaundluk performansıyla Kerry Blackshear takip etti. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0