Sarayın Sultanları normal sezonu galibiyetle bitirdi!

Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde normal sezonun son haftasında Sarayın Sultanları deplasmanda Kayseri Basketbol ile karşılaştı. Mücadelenin ilk bölümünde çift hanelerle geriye düşen Efe Güven'in öğrencileri büyük bir mücadeleye sahne olan karşılaşmadan 78-72'lik galibiyetle ayrılarak ligde üstüste 6. kez kazandı. Galatasaray kadın basketbol takımı bu galibiyetle birlikte normal sezonu 5. sırada tamamladı.
 
Galatasaray kadın basketbol takımı mücadeleye Pelin Derya Bilgiç, Merve Aydın, Kaela Davis, Shante Evans ve Tina Krajisnik beşiyle başladı. İlk çeyrekte ritmini geç bulan takımımız, periyot ortasında 22-11 geriye düşmesine rağmen bençten gelen Sude ve Melis’in katkılarıyla 8-0’lık seri yakalayarak farkı kapattı. İlk çeyreği Kayseri ekibi 24-19 önde tamamladı. İkinci çeyrekte farkın tekrar çift hanelere çıkmasıyla 5:47’de mola aldık: 35-25. 43-34 geride kapattığımız ilk yarıda Tina Krajisnik 14 sayı ve 6 ribauntluk performansıyla sivrildi. Melis Gülcan 8 sayı, Kaela Davis ise 6 sayılık katkı verdi. Üçüncü çeyrekte dengeli şekilde geçerken son periyoda 60-50 rakip takım üstünlüğüyle gidildi. Son periyoda çok iyi bir başlangıç yapan takımımız farkı kısa sürede tek hanelere çekerek rakibi baskı altına aldı. 6:11’de 66-61’lik Kayseri üstünlüğüyle mola aldık. 3:13’te farkı 2’ye indirmemizle gidilen mola sonrası maçın geri kalanı büyük çekişmeye sahne oldu. İki dakika kala Merve Aydın’ın sayılarıyla 73-72 öne geçen takımımız, Pelin Bilgiç’in kritik üçlüğü ile farkı 4’e kadar çıkardı. Kaptan Pelin’in son bölümlerdeki mükemmel oyunu sonrasında Tina’nın sayısı geldi ve maçı bu saniyede kopardık.

27 sayı - 8 ribaundluk performansıyla Tina Krajisnik galibiyette başrol oynarken, dört oyuncumuz çift hanelere ulaşmayı başardı. Normal sezonu 5. sırada tamamlayan Sarayın Sultanları play-off turunda Nesibe Aydın ile karşılaşacak. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0