Süper Lig: İç sahada ilk kez!

Süper Lig'de tarihinin en kötü sezonlarından birisini yaşayan ve 33 hafta sonunda topladığı 44 puanla 12. sırada yer alan Galatasaray, evinde ağırladığı Yeni Malatyaspor karşılaşmasından galibiyetle ayrılarak bu sezon bir ilke imza attı. Domenec Torrent yönetimindeki Sarı-Kırmızılılar, bu sezon iç sahada ilk kez üst üste 4 maçtan galibiyetle ayrılmasını başardı.

Sezona teknik direktör Fatih Terim yönetiminde başlayan Galatasaray, ligin ikinci yarısının ilk haftalarında yaşanan teknik direktör değişikliğine kadar iç sahada oynadığı 10 karşılaşmada 5 galibiyet alırken, 2 beraberlik ve 3 mağlubiyetle sahadan ayrılmıştı. Ligde iç sahada oynadığı ilk karşılaşmada Hatay'ı mağlup eden Cimbom, bir sonraki iç saha maçında Alanyaspor'a kaybetmesinin ardından 3 maçlık galibiyet serisi yakalamıştı. Sırasıyla Göztepe, Konyaspor ve Gaziantep FK'ı deviren Galatasaray, evinde oynadığı Fenerbahçe derbisini kaybederek bu seriye son vermişti.

Gerçekleştirilen teknik direktör değişikliğinin ardından iç sahada ilk 2 maçını Kasımpaşa ve Trabzonspor karşısında kaybeden Galatasaray, bir sonraki maçında Kayserispor ile berabere kaldı. İç sahada Çaykur Rizespor galibiyetiyle serinin startını veren Torrent yönetimindeki Galatasaray, devam eden sekansta Beşiktaş - Karagümrük ve Yeni Malatyaspor'u devirerek iç sahada üst üste 4 kez kazanarak bu sezon bir ilke imza attı. 

Galatasaray bu sezon iç sahada oynadığı 17 maçta topladığı 30 puanla ligde bu alanda 10.sırada bulunurken, rakip filelere bıraktığı 26 gole karşın kalesinde 18 gol gördü. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0