Galatasaray NEF yarı finalde!

Basketbol Süper Ligi'nde play-off çeyrek finalinin ikinci maçında Bahçeşehir Koleji'ne deplasmanda konuk olan Galatasaray NEF sahadan 98-92'lik galibiyetle ayrılarak seride durumu 2-0'a getirdi. Andreas Pistiolis'in öğrencileri bu galibiyetle birlikte adını yarı finale yazdırdı! 

Galatasaray NEF mücadeleye Dee Bost, Isaiah Canaan, Göksenin Köksal, Kerry Blackshear ve David Kravish beşiyle başladı. Karşılıklı sayılarla başlayan mücadelede ilk çeyrekte Dee Bost ve David Kravish ile etkili olan takımımız, çeyreğin yarı dilimlik bölümünü 15-12 önde geçti. Çeyreğin ikinci diliminde farkı 9’a kadar çıkaran takımımıza Bahçeşehir Koleji reaksiyon vererek farkın açılmasını engelledi. İlk periyodu 25-21 önde geçtik. İkinci periyotta savunma performansını daha da artıran takımımız farkı açarak ilk devreyi 48-39 önde tamamladı. 

Üçüncü çeyreğe çok iyi başlangıç yapan takımımız, Dee Bost, Kravish ve Melo’nun sayılarıyla farkı bir anda 16’ya çıkardı. Çeyreğin yarısını 66-50’lik üstünlükle geçtik. Bahçeşehir Koleji 12-0’lık seri yapınca molaya gittik. Uzun süren sayı sessizliğini Blackshear ve Canaan ile gelen 6 sayı ile bozduk. Kapanmaya yüz tutan farkı son reaksiyonuyla tekrar çıkaran takımımız, final periyoduna 74-68 üstünlükle girdi. Karşılıklı sayılarla başlayan final periyodunda Bahçeşehir Koleji farkı eritmeye başladığı sırada Melo Trimble’ın üçlüğü ile farkı 7 bandında tuttuk. Sadık Kabaca’nın dip çizgiden gönderdiği üçlükle skor 83-74 oldu ve rakip molaya gitti. Göksenin’in hücum ribaundu ve ekstra sayısıyla farkı çift haneye çıkardık. Melo’nun kritik üçlüğüyle farkı açan Yenilmez Armada, periyot ortasını 88-76 önde geçti. 3 dakika kala Jamar Smith’in üçlüğüyle rakip takım farkı tek haneye indirdi. Kravish ve Dee Bost’un sayılarıyla rakibin üstünlük kurmasını engelleyen Galatasaray Nef, skor üstünlüğünü maç sonuna kadar koruyarak müsabakayı 98-94  kazandı. 

Bahçeşehir Koleji karşısında 20 sayı üreten David Kravish ve Dee Bost galibiyette başrol oynarken, 18 sayı ile Melo Trimble arkadaşlarına yardımcı oldu. Mücadelenin bitimine 8 dakika kala Muhammed Baygül ile yaşadığı gerginlik sonrasında Canaan oyundan diskalifiye edilirken, Kerry Blackshear aynı dakikalarda beş faulle oyun dışında kaldı. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0