Seriye eşitlik geldi!

Basketbol Süper Ligi'nde yarı final serisinin ikinci maçında Galatasaray NEF deplasmanda Anadolu Efes ile karşılaştı. Hakemlerin faul düdüklerinin standarttan bir hayli uzak olduğu karşılaşmada bir çok oyuncumuz faul problemi yaşarken, Anadolu Efes sahadan 91-77'lik galibiyetle ayrılarak seride durumu 1-1'e getirdi. 

Galatasaray NEF'te baş antrenör Pistolis ilk maçta aldığı 35 sayılık farklı galibiyetin ardından ikinci maçta kadroda David Kravish - Maurice Ndour değişikliği yaptı. Yunan teknik adam mücadeleye de Dee Bost, Isaiah Canaan, Göksenin Köksal, Kerry Blackshear ve Maurice Ndour beşiyle başladı. Karşılaşmanın ilk dakikalarında, ilk maçta bıraktığı yerden üçer üçer atarak karşılaşmaya başlayan Galatasaray Nef, Blackshear ve Canaan’ın ikişer üçlüğüyle kısa sürede üstünlük yakaladı. Çeyrek ortasındaki molaya 14-10 önde gittik. Anadolu Efes moladan daha efektif dönerek boyalı alandan bulduğu sayılarla oyunu dengeledi. 1:38’de Blackshear’a yapılan sert faul sonrası oyuncumuz kenara geldi.İlk çeyrek 21-21 eşitlikle sona erdi. İkinci yarıya Pleiss’ın sayılarıyla başlayan Efes’e Okben Ulubay ile yanıt veren takımımız periyodun yarı dilimlik bölümünü 32-24 geride geçti. Canaan’ın üçlükleriyle farkın çift hanelere çıkmasını engelledik. İlk yarı Efes’in 45-37 üstünlüğüyle sona erdi. 

İkinci yarıya savunmada daha agresif başlayan Galatasaray Nef, Kaptan Göksenin ve Dee Bost’un sayılarıyla skoru 48-43’e getirdi ve 7:48’de rakip takımın molası geldi. Mola sonrasında farkı açan Efes son hücumda farkı çift haneye çıkararak final periyoduna 71-61 önde gitti. Karşılıklı sayılarla başlayan son çeyrekte ilk üç dakika sonunda fark çift hanelerde kalınca molaya gittik: 79-69. Çeyrek ortasında Micic ve Larkin’in üçlükleriyle farkı açan rakip takım farkı 16’ya kadar çıkardı. Kalan bölümde rakip takım farkın avantajını koruyarak mücadeleyi 91-77 kazandı.

14 sayı üreten Isaiah Canaan takımımızın en skorer ismi olurken, 13 sayıyla Kerry Blackshear ve 12 sayıyla Maurice Ndour çift hanelere ulaşan diğer isimler oldu. Galatasaray NEF, yarı final serisinin üçüncü maçında 31 Mayıs Salı günü rakibini evinde ağırlayacak. 

Karşılaşmanın özet görüntüleri için..

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0