Abdülkerim Bardakcı resmen Galatasaray'da!

Yeni sezon öncesinde kadrosunu güçlendirme çalışmalarını sürdüren Galatasaray, transfer döneminin ilk imzasını attırdı. Teknik direktörlüğe Okan Buruk'u getiren takımımız savunma hattını Abdülkerim Bardakcı ile güçlendirdi. 27 yaşındaki savunma oyuncuyla bir yılı opsiyonlu olmak üzere 4 senelik sözleşme imzalanırken, oyuncunun bonservisi için 2.8 milyon Euro ödenecek.

Galatasaray'dan yapılan açıklamada Abdülkerim Bardakçı'nın bu sezon 17 milyon TL, önümüzdeki yıl 19.5 milyon TL, 2024-25 sezonunda 23.4 milyon TL, opsiyonlu olan 2025-26 sezonunda ise 29.3 milyon TL kazanacağı açıklandı. 

ABDÜLKERİM BARDAKCI KİMDİR?
7 Eylül 1994, Konya doğumlu olan Abdülkerim futbola küçük yaşlarda Zonguldak'ta faaliyet gösteren bölgesel takımlardan Fenerspor'da başladı. 2009 yılında Konyaspor'un altyapısına transfer olan genç oyuncu 2011 yılında Konyaspor'da A takıma yükseldi. O sezon TFF 1.Lig'de mücadele eden Yeşil-Beyazlı ekipte rotasyonda şans bulmaya başlayan genç savunma oyuncusu U18 Milli Takımı'nda da forma giydiği sezonda 16 maçta görev yaptı. 2012-13 sezonunda A takım kadrosunda olmasına karşın sadece 33 dakika şans bulan Abdülkerim, sezon sonunda Süper Lig'e yükselen takımın bir parçası olurken U20 Milli Takımı'nda da şans bularak sezon sonunda Türkiye'de düzenlenen U20 Dünya Kupası'nda milli takım kadrosunda yer aldı.

2014 yılından itibaren tabir-i caizse her sezon bir takıma kiralanarak (sırasıyla Anadolu Selçukluspor, Adana Demirspor, Samsunspor, Giresunspor, Denizlispor, Altay) tecrübe kazanan Abdülkerim takvim yaprakları 2020 yılını gösterdiğinde A takımın değişmez isimleri arasında yer almaya başladı. Konyaspor'da dönemin teknik direktörü Ismail Kartal tarafından kadronun değişmez ismi olan Abdülkerim, sezon genelinde 39 maçta şans bulurken sezon ortasında yaşanan teknik direktör değişikliğine rağmen ilk 11'deki yerini kaybetmedi. Teknik direktör İlhan Palut yönetimindeki Anadolu temsilcisinde bu sezonun flaş ismi olan Abdülkerim, savunmada sol stoperde gösterdiği başarılı performansına bir de istikrarını ekledi ve geride bıraktığımız 2021-22 sezonunu 34 maçta ilk 11'de şans bularak tamamladı. Her ne kadar bir savunma oyuncusu olmasına karşın hücuma çıkışlarıyla dikkat çeken 27 yaşındaki stoper, geçtiğimiz sezon takımı adına 5 gol - 4 asistlik hücum katkısı vererek dikkatleri üzerine çekti. Abdülkerim bir önceki sezonu da 3 gol - 4 asist ile tamamlamıştı. 

U18, U19, U20 ve U21 milli takımlarında toplamda 26 kez forma giyen Abdülkerim bu karşılaşmalarda da 4 kez gol sevinci yaşadı. 2013 yılında U21 milli takımında teknik direktör Okan Buruk ile çalışma fırsatı bulan Abdülkerim hazırlık maçlarında Makedonya ve Avustralya karşısında sonradan oyuna dahil olmuştu. 

FCN Blog ailesi olarak Abdülkerim Bardakcı'ya hoşgeldin diyor ve Galatasaray formasıyla üstün başarılara imza atmasını temenni ediyoruz! 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0