Haris Seferovic resmen Galatasaray'da!

Yeni sezon öncesi transfer çalışmalarını sürdüren Galatasaray, kadrosuna forvet takviyesi yaptı. Daha önce kadrosuna Abdülkerim Bardakcı, Kazımcan Karataş ve Sergio Oliveira takviyelerini yapan Sarı-Kırmızılılar, geçtiğimiz sezon Benfica forması giyen Haris Seferovic'i renklerine kattı. 30 yaşındaki İsviçreli golcü oyuncuyu satın alma opsiyonuyla kiralayan takımımız bu transfer için herhangi bir kiralama bedeli olarak 1 milyon euro ödenirken, Haris Seferovic'in opsiyonunun 2.5 milyon Euro olduğu açıklandı. 

Haris Seferovic ise Galatasaray'da 2.3 milyon euro senelik maaş kazanacak. 

HARIS SEFEROVIC KİMDİR?
1980'lerin sonunda Bosna'da yaşanan karışıklıktan kaçarak İsviçre'ye göç eden Sefika & Hamza çiftinin büyük oğlu olarak 22 Şubat 1992, Sursee/İsviçre'de dünyaya gelen Seferovic, anne babasının isminden de anlaşılacağı üzere Türk kültürüne pek de uzak bir isim değil. Futbol altyapısına doğup büyüdüğü bölgenin takımı olan FC Sursee'de başlayan Seferovic alt yaş kategorilerinde gösterdiği başarılı performansın ardından Luzern altyapısına transfer oldu. Luzern'de akademi takımlarında forma giyen ve İsviçre milli takımında da görev yapmaya başlayan Seferovic, ilk transferini de 2008 yılında ülkenin köklü takımlarından Grasshopper'a katılarak gerçekleştirdi. Kariyerinin ilk resmi maçına 2009-10 sezonunda teknik direktör Hanspeter Latour yönetimindeki Grasshopper formasıyla çıkan 17 yaşındaki Bosna-Hersek asıllı oyuncu, sezonun 30.haftasında Neuchatel Xamax deplasmanında son 20 dakika görev yaptı. 2009-10 sezonuna yine Mavi-Beyazlı takımda başlayan Seferovic, yarım sezon boyunca A takım ve U21 takımı arasında gidip gelen kariyerinin yanı sıra 2009 yılında 17 Yaş Altı Dünya Kupası'nda gösterdiği başarılı performansla İtalyan ekibi Fiorentina'nın radarına girdi. Turnuvayı şampiyon olarak tamamlayan İsviçre'nin en büyük yıldızı olan Seferovic, attığı 5 golle de kupayı getiren isim oldu. Bu performans genç golcünün 2010 yılının Ocak ayında 1.3 milyon Euro bonservis bedeliyle Mor Menekşelere katılmasını sağlarken, yaklaşık 1.5 sezon süren U19-Primavera tecrübesinin ardından 2011 yılında teknik direktör Siniša Mihajlović tarafından sezonun son maçında Brescia deplasmanında son 10 dakika ilk kez A takımda şans bularak Floransa macerası resmen başlamış oldu. Ancak bu hikaye çok uzun sürmedi.

İTALYA, İSPANYA VE ALMANYA MACERASI
2011-12 sezonunun ilk yarısını Neuchatel Xamax'ta kiralık geçiren Seferovic, beklentilerin altında geçen ilk 6 ay sonrasında ligin ikinci yarısı için Lecce'ye kiralandı. Ancak burada da işler istediği gibi gitmedi. 2012-13 sezonuna Fiorentina'da başlayan İsviçreli forvet, ligin ilk yarıısnda 7 kez Floransa ekibinin formasını giyerken tecrübe kazanması amacıyla ikinci lig ekibi Novara'ya kiralandı. Seferovic için dönüm noktası Novara forması altında geçirdiği dönem oldu ve 16 maçta 9 gol - 6 asistlik performansla adından söz ettirdi. 2013 yazında İspanyol ekibi Real Sociedad'a transfer olan Seferovic, bu transferde kulübüne 3 milyon Euro bonservis bedeli kazandırdı. La Liga ekibinde düzenli  olarak forma giyen ve Şampiyonlar Ligi tecrübesi de yaşayan Seferovic, çıktığı 39 maçta sadece 3 gol sevinci yaşadı. Ancak bu performans sezon sonunda İsviçre milli takımıyla 2014 Dünya Kupası'na gitmesine yardımcı oldu.

Seferovic bir sezonluk İspanya macerasının ardından 2014 yazında Bundesliga ekibi Frankfurt'a transfer oldu. Alman ekibi bu transfer için 3.2 milyon Euro öderken; İsviçreli golcü oyuncu daha ilk sezonunda "ben buraların adamıyım" der gibi başladı. Almanya'da ilk sezonunda 34 maçta görev yapan Seferovic, bu karşılaşmalarda 11 gol - 8 asistlik dominant performansıyla dikkat çekti. Bir sonraki sezon işler pek yolunda gitmese de Seferovic takımını sezon sonunda oynanan play-out maçında ligde tutan isim oldu. Sezonu 33 maçta 4 gol - 5 asistle tamamlayan İsviçreli golcü, ilk maçı 1-1 biten play-out rövanşında Nürnberg karşısında takımına 1-0'lık galibiyeti getiren isim olmuştu. 2016-17 sezonunda da 29 maçta Frankfurt forması giyen Seferovic bu karşılaşmalarda 4 kez gol sevinci yaşadı. 2017 yazında İsviçreli golcü için ayrılık vaktiydi ve 3 sene geçirdiği Bundesliga ekibinden bedelsiz olarak Benfica'nın yolunu tuttu.

Dortmund maçında fileleri havalandıran Seferovic, maç haftasında Sırp gençlerin saldırısı sonrasında hayatını kaybeden Tuğçe Albayrak’ı unutmadı.

REKORLARIN KIRILDIĞI YER: BENFICA
2017-18 sezonunda Benfica formasıyla tüm kulvarlarda 28 maça çıkan Seferovic, bu mücadelelerde 7 gol - 2 asistlik performans sergiledi. Teknik direktör Rui Vitoria'nın sisteminde çift forvette görev yapan İsviçreli golcü, sezon ortasında yerini zaman zaman Raul Jimenez'e kaptırdıktan sonra özellikle ligin ikinci bölümünde rotasyonda 5-10 dakika şans buldu. 2018 yazında İsviçre milli takımıyla Dünya Kupası'nda boy gösteren Seferovic, turnuva dönüşünde tam bir canavara dönüştü. Rui Vitória'nın takımında 4-1-4-1 düzeninde tek forvet oynayan İsviçreli golcü, 51 resmi maçta 27 gol - 8 asistlik hücum performansıyla takımını şampiyonluğa taşıyan isimlerin başında geldi. Seferovic, 2019 yılında UEFA Avrupa Ligi'nde play-off turunda Benfica'nın deplasmanda Galatasaray'ı 2-1 mağlup ettiği maçta takımına galibiyeti getiren golü kaydeden ve aynı zamanda takımını üst tura taşıyan isimdi. 2019-20 sezonunda düzenli olarak şans bulmasına karşın ceza sahasında istediği skor etkisini yaratmayan Seferovic, sezon sonunda 45 maçta 9 gol - 4 asistlik performansla sezonu noktaladı. İsviçreli golcü bir sonraki sezonda ise, 2020-21 sezonunda yine ceza sahasında "canavar" modunu açtı. Benfica formasıyla çıktığı 48 maçta 26 gol - 7 asistlik performans sergileyen Seferovic, teknik direktör Jorge Jesus'un çift forvetli sisteminde bu yaz rekor bedelle Liverpool'un yolunu tutan Darwin Nunez ile birlikte korkunç bir ikili olmuşlardı. 

Kariyerinin büyük bir bölümünde istikrarıyla söz ettiren Haris Seferovic için, geride bıraktığımız 2021-22 sezonu oldukça şanssız geçti. İsviçreli golcü oyuncu yoğun maç trafiğinin yaşandığı "pandemi sezonunun" ardından sezonun ilk bölümünü sakatlığı sebebiyle formasından uzak geçirdi. Hazırlık döneminde sakatlanan Seferovic, Kasım ayında döndükten sonra Şubat ayında yeniden bir sakatlık geçirdi. 30 yaşındaki oyuncunun geri dönüşü oldukça zorlu bir süreçten geçerken, sezon genelinde sadece 15 maçta şans bulabildi ve bu karşılaşmalarda 5 gol - 3 asistlik performans sergiledi. Seferovic'in yokluğunda Darwin Nunez'in partnerliğini Benfica altyapısından yetişen Gonçalo Ramos yaptı ve genç forvet sezonu 46 maçla tamamladı. 

İsviçre milli takımıyla bugüne kadar 86 maça çıkan ve 25 gol sevinci yaşayan Seferovic, bu süre zarfı içerisinde 2 Dünya Kupası - 2 Avrupa Şampiyonası ve Uluslar Ligi Finalleri tecrübesi yaşadı. Kulüp takımları kariyeirnde bugüne kadar 421 resmi maça çıkan ve 124 gol - 45 asistlik performans sergileyen Seferovic, özellikle son 5 sezonda hücumdaki etkinliğiyle Avrupa'da adından söz ettirmeyi başardı. Benfica forması altında 1 kez lig, 2 kez de Süper Kupa şampiyonluğu yaşayan İsviçreli forvet, ayrıca 2019 yılında Portekiz Ligi'nde attığı 23 golle gol kralı oldu.

FCN Blog ailesi olarak Haris Seferovic'e hoşgeldin diyor ve Galatasaray forması altında üstün başarılara ulaşmasını temenni ediyoruz! 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0