Sergio Oliveira'da mutlu son yakın!

Yeni sezon öncesi transfer çalışmalarını sürdüren Galatasaray, uzun süredir beklenen orta saha transferinde ilk adımı atmak üzere.. Teknik direktör Okan Buruk'un talebi doğrultusunda merkezde hücuma yönelik bir lider oyuncu arayan Galatasaray, geçtiğimiz sezonun ikinci yarısını Roma'da geçiren Portekizli yıldız isim Sergio Oliveira transferinde mutlu sona yakın!

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; yeni sezon öncesinde yurt dışı kampı için bugün Avusturya'ya gidecek olan Galatasaray'da transfer çalışmaları da devam ediyor. Teknik direktör Okan Buruk'un isteği doğrultusunda önceliği orta saha transferine veren sarı-kırmızılılar, geçtiğimiz sezonu Roma'da tamamlayan ve bonservisi Porto'da bulunan Sergio Oliveira ile 4 yıllık anlaşmaya vardı. Portekizli orta saha oyuncusu için kulübü Porto'ya 3 milyon Euro bonservis ödenecek.Oliveira, İstanbul'da sağlık kontrollerinden geçtikten sonra kendisini 4 yıllığına sarı-kırmızılı renklere bağlayan sözleşmeye imza atacak. Tecrübeli orta saha, daha sonra takımın Avusturya'daki kampına dahil olacak.

SERGIO OLIVEIRA KİMDİR?
2 Haziran 1992, Paços de Brandão doğumlu olan Sergio Oliveira futbol altyapısına doğup büyüdüğü şehrin amatör takımında başlarken, çok küçük yaşta Porto scoutlarının dikkatini çekerek 10 yaşında buraya transfer oldu. Çok uzun süre Porto akademisinde zaman geçiren ve 18 yaşında A takıma yükselen Oliveira, kariyeri boyunca çeşitli takımlarda kiralık olarak oynadı. 30 yaşındaki Portekizli oyuncu, geçtiğimiz sezonun ilk yarısını mavi-beyazlı ekipte ikinci yarısını ise 13 milyon Euro satın alma opsiyonuyla birlikte kiralık olarak Roma'da geçirdi. İtalyan ekibinde düzenli olarak şans bulan Oliveira, çıktığı 21 maçta 3 gol - 1 asistlik performans sergilerken takımının UEFA Konferans Ligi şampiyonu olmasında pay sahibi oldu. Vatandaşı teknik direktör Jose Mourinho tarafından merkez ortasahada görevlendirilen Oliveira, sezon genelinde ise 45 maçta görev yaparak istikrarlı bir görüntü çizdi. Oliveira'nın bir önceki sezonda Porto'da çıktığı 47 maçta 20 gol - 7 asistlik performansı dikkat çekmiş ve yıldız ismi sezon sonunda Portekiz milli takımıyla Euro 2020'e götürmüştü. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0