Süper Lig | Yaz sıcağında kritik 3 puan!

2022-2023 Süper Lig'in açılış haftasında Galatasaray, deplasmanda Antalyaspor'a konuk oldu. Ocak ayında Sivas deplasmanı neyse yazın ortasında Antalya deplasmanı aynı şekilde etkiledi takımları.. Takıma katılan yeni transferlerin de görücüye çıktığı ligin açılış maçında Galatasaray, teknik direktörü Okan Buruk yönetimindeki ilk maçtan Bafetimbi Gomis'in 90. dakikada attığı golle evine 3 puanla döndü. Muslera'nın penaltı kurtarıp, Gomis'in son dakikada 3 puanı getirdiği maçın hikayesini bir de sayıların dilinden okuyalım..

7: Ligin böyle zor açılış maçında toplam 7 kez köşe vuruşu kullanıldı. Bu köşe vuruşlarının 6 tanesini Galatasaray kullanırken 1 tanesini Antalyaspor kullandı.

12: Antalyaspor, bu zorlu mücadelede 12 kez pas arası yaparak Galatasaray'a bu alanda üstünlük kurdu. Sarı kırmızılılar 8 kez pas arası yaparak bu alanda rakibinin gerisinde kaldı. Maçın en fazla pas arası yapan ismi 3 kez başarılı pas arası yapan Kudryashov oldu.

13: Galatasaray zorlu Antalyaspor deplasmanında Ruud Boffin'in koruduğu kaleye toplam 13 şut çekti. Bu çekilen şutların 4'ü kaleyi bulurken 1'i gol oldu. Çekilen 13 şutun 7'si ceza sahası dışından çekildi. Antalyaspor ise Fernando Muslera'nın koruduğu kaleye 12 şut çekti bu şutların 8'i ceza sahası dışından çekilirken 4 tanesi kaleyi buldu. Maçın en fazla şut çeken ismi rakip kaleyi 4 kez yoklayan Emre Akbaba oldu. Emre Akbaba, bu şutlardan 1'inde hedefi buldu.

16: Geçtiğimiz sezonla karşılaştırmak gerekirse sarı kırmızılılar rakip ceza sahasına orta konusunda bolca fırsat bulmasına rağmen isabet sağlamakta zorlanıyordu. Bu maçta Galatasaray rakip ceza sahasına 16 orta açtı ve %31 oranında isabet sağladı. Antalyaspor, rakip ceza alanına açtığı 11 ortada %18 oranında isabet sağladı. Maçın en fazla ora isabeti sağlayan ismi açtığı 3 ortada 2 isabet bulan Sergio Oliviera oldu.

17: Ev sahibi takım top kapma alanında rakibine üstünlük sağladı. 17 kez başarıyla top kapan Antalyaspor %53 oranında top kapma başarısı sağladı. Galatasaray ise 16 kez başarıyla top kaptı ve %56 oranında top kapma başarısı sağladı. Maçın en fazla top kapan ismi 4 denemede 3 kez top kapan Sacha Boey oldu.

33: Maçın hakemi Atilla Karaoğlan oyunu toplam 33 kez faul nedeniyle durdurdu. Bu faullerin 17 tanesini Antalyaspor yaparken 16 tanesini Galatasaray yaptı. Hakem takımları toplam 6 sarı kartla cezalandırdı. Bu kartların 2 tanesini Antalyaspor görürken 4 tanesini Galatasaraylı futbolcular gördü. Sarı kırmızılılarda, Victor Nelsson, Berkan Kutlu, Fernando Muslera ve Bafetimbi Gomis sarı kart gördü.

%52: Galatasaray, zorlu deplasmanda ikili mücadelelerde rakibine oranla üstün kaldı. Fiziksel açıdan daha gelişime ihtiyaç duyan takım ligin açılış maçında % 52 oranında ikili mücadele kazandı. Maçın en çok ikili mücadele kazanan ismi 9 kez bu alanda başarılı olan Sacha Boey oldu. Boey'i 8 kez ikili mücadele kazanan Yunus Akgün takip etti.

%56: Sarı kırmızılılar Okan Buruk yönetiminde ilk maçtan nasıl bir oyun planına sahip olacak merak ediliyordu. Galatasaray zaman zaman baskılı oyun oynasa da maçın genelinde de oyunun kontrolüne hakimdi. Topu 90 dakikada %56 oranında yöneten takım rakibine üstünlük sağladı.

%58: Galatasaray, hava topu mücadelelerinde de ev sahibi takıma karşı üstünlük kurdu. Fiziken hazır olmanın göstergesinin alanlarından biri olan hava topu mücadelelerinin %58'ini sarı kırmızılı ekip kazandı. Taraflar da en fazla hava topu kazanan isimler 4'er kez bu mücadeleyi kazanan Sacha Boey ve Ömer Toprak oldu.

74: Maçın en fazla topla buluşan ismi 90 dakika sahada kalan ve 74 kez topla buluşan Sacha Boey oldu.

%83: Geçtiğimiz sezonlarda Galatasaray'ın kazandığı maçlarda yüksek pas isabeti oranına fazlasıyla rastlamıştık. Fakat, yeni teknik heyetle bu durumun devam edip etmeyeceği yeni planların ne olduğu bilinmiyordu. Sarı kırmızılılar tıpkı geçtiğimiz sezon gibi yüksek pas isabet oranı ve yüksek pas sayısıyla dikkat çekti. Galatasaray 409 pasta %83 isabet sağlarken ev sahibi ekip 327 pasta %77 pas isabeti sağladı. Maçta en fazla pas denemesinde en fazla başarılı pas yüzdesine sahip ismi 57 pas denemesinde %91 oranında isabet sağlayan Abdulkerim Bardakçı oldu.


Antalyaspor galibiyeti, Victor Nelsson transferindeki son durum ve Lucas Torreira ile Dries Mertens transferleri Eski Açık'ın yeni bölümünde konuşuldu. İzlemeyi unutmayın! 👇

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0