BSL | Hak edilmiş mağlubiyet..

Basketbol Süper Ligi'nde normal sezonun 4. haftasında Galatasaray NEF evinde ezeli rakibi Beşiktaş Emlakjet'i konuk etti. Bu sezon ligde galibiyeti olmayan rakibi karşısında oldukça kötü hücum eden ve üçüncü çeyrekte sadece 3 sayı üreten Galatasaray NEF sahadan 74-67'lik mağlubiyetle ayrılarak taraftarlarını üzdü.

Galatasaray NEF mücadeleye Dee Bost, Dylan Ennis, Göksenin Köksal, Angelo Caloiaro ve Raymar Morgan beşiyle başladı. Beşiktaş dış atışların yardımıyla 11-2’lik seriyle başladı ve molaya gittik. Mola dönüşü Ennis’in dip çizgiden üçlüğüyle seriyi bozan takımımız Sadık Kabaca’nın benç katkısıyla hücumda hareketlendi. İlk çeyrek 16-21 Beşiktaş Emlakjet üstünlüğüyle sonlandı. İkinci periyotta Dee Bost’un üst üste üçlükleriyle skoru dengeledik. 4:22’deki molaya 32-32 eşitliklikle gidildi. Dış atışlardaki yüzdesini Göksenin Köksal ve Yunus Emre Sonsırma’nın isabetleriyle artıran Yenilmez Armada, muazzam ikinci periyot performansıyla soyunma odasına 43-38 önde gitti.

Beşiktaş, maçın başında olduğu gibi ikinci yarıya da iyi başlayarak skoru dengeledi. 4:49’da molaya gidildi: 45-46. Hücum ritmimizi kaybettiğimiz bu çeyrek sonunda final periyoduna 51-46 geride gittik. Galatasaray NEF'in çeyrek boyunca sadece 3 sayı üretmesi ve baş antrenör Pistiolis'in çevrek boyunca bu soruna çözüm bulamamsı dikkat çeken faktörlerden oldu. Ennis ve Morgan’ın devreye girmesiyle son çeyreğe iyi bir başlangıç yapan Galatasaray Nef, çift haneli farka açılan Beşiktaş’ı Ennis ve Dee Bost ile yakaladı. 1:25’teki molaya 67-64 Beşiktaş üstünlüğüyle gidildi. Karşılıklı sayılar sonrasında Dee Bost’un üçlüğüyle tekrar maça ortak olsak da Beşiktaş 74-67 kazandı.

Galatasaray NEF adına en skorer isim 16 sayı üreten Dee Bost olurken, yıldız ismi 11 sayı - 6 ribaunluk performansıyla kenardan gelen Sadık Emir Kabaca takip etti. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0