Buruk, gol krizine çare arıyor!

Sezon başında kadrosunu değiştirmesine ve lige de zorlu deplasman maçlarıyla başlamasına rağmen zirveye ortak olan Galatasaray'da teknik direktör Okan Buruk takımı istediği seviyeye çıkartmak için ekstra çalışmalar yapıyor. Takım savunmasını oturtan ve özellikle deplasmanlarda gol yemeyen Sarı-Kırmızılılarda, hücumda yaşanan soruna çözüm aranıyor.

Fanatik Gazetesi'nde yer alan habere göre; Süper Lig'de 6 haftadır mağlubiyet yüzü görmeyen ve 4 takımla birlikte liderlik koltuğu için mücadele veren Galatasaray'da teknik direktör Okan Buruk tam olarak tatmin olmuş değil. Lig başlangıcı her ne kadar iyi olsa da pozitif tabloya rağmen, teknik ekibi ciddi anlamda rahatsız eden bir problem var: Gol Krizi! Son olarak Adana Demirspor deplasmanı sonrası, ceza sahası çevresinde kaliteli işlere imza atamadıklarını ve bir türlü finali yapamadıklarını söyleyen teknik direktör Okan Buruk, BAY haftasını fırsat bilerek bu probleme çare arıyor. Genç teknik adam yardımcılarıyla yaptığı analizlerin ardından hem oyun şablonunu hem de saha içindeki düzeni değiştirecek. 

2 FARKLI GALİBİYETİ YOK
Süper Lig'de geride kalan 8 haftada 9 gol atan Galatasaray'ın mevcut kadrosunda skor üreten sadece 3 oyuncu var. Gomis 4 kez, Kerem 2 kez, Oliveira da 1 kez fileleri havalandırdı.
Diğer 2 gol ise rakiplerin kendi kalelerine attıkları toplardan geldi. Süper Lig 'de 8. hafta itibarıyla Galatasaray'dan daha az gol atan sadece 8 takım bulunuyor. Üstelik bu 8 takımın 5'inin Galatasaray'dan 1 maçı eksik. Henüz 2 farklı galibiyeti bulunmayan Cim Bom'da, gol krizinin çözülebilmesi adına ilk düşünülen formüllerden biri, takımın tecrübeli ayaklarını daha verimli kullanabilmek.

ÜÇÜNCÜ YERLİ DEĞİŞEBİLİR
Okan Buruk, özellikle Mertens ve Mata'yı birlikte oynatabilmenin formülünü arıyor.
Mertens'i sezon başından beri forvet arkasında kullanan Buruk, 35 yaşındaki forveti orta sahadan rakip kaleye biraz daha yaklaştırmak, Mata'yı ise forvet arkasına yerleştirmek istiyor. Bunun için Mertens'in sol kanat/forvet gibi oynatılması, Kerem'in kulübeye çekilmesi, üçüncü yerli olarak da Berkan, Emre Taşdemir, Barış Alper Yılmaz veya Kazımcan gibi isimlerden birinin başka bir pozisyonda kullanılması seçenekler arasında.

GÖZLER MAURO ICARDI'DE OLACAK
Eşi ile problemlerini çözüp kendini tamamen futbola vermesi istenen Icardi'nin performansı da büyük merakla bekleniyor.
37 yaşındaki Gomis'in 90 dakika çıkaracak durumda olmaması ve Seferovic'in de beklentilerin altında kalması ibreyi Arjantinli yıldıza çevirdi. 3 günlük izinden sonra dün akşam yapılan antrenmana katılan Icardi'nin, BAY haftasından sonra oynanacak Kayserispor deplasmanına kadar ilk 11 için hazır hale getirilmesine çalışılacak.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0