Galatasaray NEF galibiyetle tanıştı!

Basketbol Süper Ligi'nde ilk 2 hafta galibiyet alamayan Galatasaray NEF erkek basketbol takımı, üçüncü hafta mücadelesinde Aliağa Petkim'e konuk oldu. Andreas Pistiolis'in öğrencileri ilk yarısı çekişmeli geçen mücadelenin ikinci yarısında oyuna ağırlığını koydu ve sahadan 84-66'lık üstünlükle ayrılarak ligde ilk galibiyetini aldı. 

Galatasaray NEF deplasmanda konuk olduğu mücadeleye Dee Bost, Dylan Ennis, Göksenin Köksal, Angelo Caloiaro ve Raymar Morgan beşiyle başladı. İlk çeyreğe istediği ritmle başlayamayan Galatasaray Nef, uzun süre tek hanelerde götürdüğü periyotta Caloiaro’nun iki üçlüğüyle nefes aldı. Ribauntlarda rakibine ikinci şanslar veren takımımız ikinci periyotta bu eksiğini kapadı. İlk çeyrek 22-16 Aliağa Petkim üstünlüğüyle noktalandı. İkinci çeyrekte ribauntlarda daha agresif olan takımımız aldığı hücum ribauntlarıyla ikinci şans sayılarını iyi değerlendirdi. Caloiaro’nun çember altındaki etkinliğiyle Aliağa Petkim’i yakaladık ancak Simmons ve Aldridge’nın sayılarıyla 39-34 geriye düştük. Moladan Dee Bost’un üçlüğüyle dönen takımımız Webster’ın sayısına Ennis’in son saniye üçlüğüyle devreye 41-40 geride gitti.

Üçüncü çeyreğin yarı dilimlik bölümünde Göksenin Köksal ve Caloiaro ile 7 sayı bulan takımımız televizyon olmasına 52-47 geride gitti. Moladan güçlü dönen takımımız skoru 52-51’e getirdi ve bu sefer karşı mola geldi. Savunmada agresifleşen ve üst üste toplar çalan takımımız Ennis ile bulduğu sayılarla öne geçti. Yine çaldığımız bir topun ardından Dee Bost çaprazdan üçlüğü gönderdi ve farkı açtı: 54-61. Morgan’ın son saniye basketiyle 16-2’lik mükemmel seriyle 63-54’lük final periyodu girişi yaptık. Son çeyreğe 5-0’lık seriyle başlayan Galatasaray Nef farkı çift hane yaparak rakibine erken mola aldırdı. Morga’nın boyalı alanda ağırlığını koymasıyla farkı bir anda 16’ya çıkardık: 56-70.  Simmons’un sayılarıyla rakibin 4-0 seri yapmasıyla mola aldık. Moladan Ennis’in müthiş üçlüğüyle dönen Yenilmez Armada, kalan dakikalarda farkın avantajını kullanarak mücadeleyi 84-66 kazandı. 

Mücadeleye ilk beşte başlayan ve ilk devrede 12 sayı üreten Angelo Caloiaro maç sonunda 18 sayı - 7 ribaundluk performansla öne çıkarken, kenardan gelen Dylan Ennis karşılaşmayı 17 sayı - 3 ribaund - 4 asistlik performansıyla galibiyette başrol oynadı. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0