Galatasaray, Türkiye Kupası'nda bir üst turda!


Galatasarayımız, Ziraat Türkiye Kupası 4. Turu’nda Yeşilyurt D.Ç Ofspor ile karşı karşıya geldi. Ali Sami yen Spor Kompleksi Nef Stadyumu’nda oynanan maçı takımımız 2-1’lik skorla kazandı. Takımımız bu skorla Ziraat Türkiye Kupası’nda 5. Tur’a yükseldi.

Takımımız sahaya Okan Kocuk, Leo Dubois, Mathias Ross, Metehan Baltacı, Berkan Kutlu, Fredrik Midtsjö, Juan Mata, Yunus Akgün, Haris Seferovic ve Bafetimbi Gomis 11’iyle sahadaydı. 

Gollerimizi 37. dakikada Haris Seferovic ve 79. dakikada Berkan Kutlu’dan geldi. Ofspor, 18. dakikada Miraç Türkyılmaz ile skor buldu.

Oyunun başında hakimiyeti eline alan takımımız ilk ciddi pozisyonunu 12. dakikada buldu. Yunus Akgün’ün sağ çizgiden içeriye çevirdiği topta Gomis, solda daha müsait olan Seferovic’i gördü. Onun vuruşu kaleciden dönerken, yine içeriye çevirdiğimiz topta Gomis’in kafası auta çıktı.  

18. dakikada Miraç Türkyılmaz, sol çaprazdan içeriye kat ederek ceza sahası dışından sert vurdu ve topu filelere gönderdi: 0-1. 

Golden bir dakika sonra tekrar Gomis ile pozisyon yakaladık. Aanholt’un içeriye çevirdiği topta Mata’dan seken top Gomis’in önünde kalsa da Fransız futbolcunun vuruşu çerçeveyi bulmadı. 21’de yine Gomis’in ceza sahası dışından kaleyi yoklaması yandan auta çıktı. 

22’de Seferovic’in merkeze çevirdiği topta Gomis dokundu. Kaleci Burak Sarı ters ayakta kalmasına rağmen topu ayağıyla çıkardı. 25. dakikada Seferovic yine soldan çevirirken Gomis müsait pozisyonda tamamlayamadı. 

Gomis ile üst üste pozisyonlar bulan takımımız 31’de Yunus’un ortasında tekrar çerçeveyi denedi. Gomis’in kafa vuruşu yandan auta çıktı.

Üst üste pozisyonların ardından aradığımız golü 37. dakikada buldu. Dubois sağ kanatta güzel bir çalımın ardından içeriye çevirdi. Arka direkte topla buluşan Seferovic, sağ ayağıyla sert bir vuruşla fileleri buldu: 1-1. 

İkinci yarıya hızlı başlayan Galatasarayımız 49. dakikada direğe takıldı. Seferovic’in soldan penaltı noktasına çıkardığı topta Gomis’in vuruşu direkten oyuna geri döndü.

59’da Yunus Akgün yerini Barış Alper Yılmaz’a bıraktı. Sakatlanan Dubois yerine ise Sacah Boey girdi.  

Üst üste pozisyonlara girmesine rağmen Ofspor’un savunmadaki direnciyle karşılaşan takımımız 72’de Sacha Boey ile etkili bir pozisyon daha yakaladı. Barış Alper’in kafayla indirdiği topta Fransız sağ bek auta vurdu. 

76’da Midtsjö’nün doldurduğu topta sol arka direkte Mata’nın vuruşu üstten az farkla auta çıktı. Aradığımız gol 79’da geldi. Mata’nın altı pasa çıkardığı topta Berkan Kutlu sert ve düzgün vurarak sporu 2-1’e getirdi. 

85’te Seferovic ve Midtsjö oyundan çıkarken Kerem Aktürkoğlu ve Özgür Baran Aksaka oyuna girdi.

89’da Aanholt’un soldan ortasında ceza sahasında topu alan Barış Alper Yılmaz, sağına çekerek vurdu; ancak top üstten dışarıya gitti. Dört dakika uzatmanın verildiği müsabaka Galatasarayımızın 2-1 üstünlüğüyle bitti.

Takımımız bu maçın ardından Spor Toto Süper Lig’deki Başakşehir mücadelesine hazırlanacak. 



Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0