Torreira'ya saha içi dokunuş ayarı!

Sezon başında Arsenal'den transfer edilen ve gösterdiği performansla taraftardan alkış toplayan Lucas Torreira özellikle son haftalarda yükselen form grafiğiyle dikkat çekerken, başarılı oyuncu Dünya Kupası'nda milli takım kadrosuna seçildi. İlk haftalarda takıma uyum sağlamakta zorlanan 27 yaşındaki Uruguaylı oyuncu, teknik direktör Okan Buruk'un saha içinde rolünü değiştirmesiyle tam bir canavara dönüştü. 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Galatasaray'da teknik direktör Okan Buruk'un son dönemdeki ince dokunuşlarından biri de Lucas Torreira konusunda yaşandı. Top rakipteyken ön alan baskısı için pozisyonu daha da ileri kaydırılan Uruguaylı orta saha oyuncusu fark yarattı. Oyun kurmaya çalışan rakipleri karşılama konusunda fiziksel açıdan Torreira'nın daha güçlü olmasını değerlendiren Okan Buruk böylece ön tarafta Mertens ile Oliveira'nın beraber oynamasından kaynaklanan defansif zaafı da ortadan kaldırdı. Tempo da yükseldi. Böylece top rakibe geçtiğinde Lucas Torreira fiziksel dayanıklılığı ve temposuyla öne çıktı. 

Özellikle Beşiktaş ve Medipol Başakşehir'le oynanan son iki maçta bu durum sarı-kırmızıların lehine gelişti. Beşiktaş ve Başakşehir maçlarının kazanılmasında önemli detaylarından biri olarak da Torreira'nın top rakipteyken uyguladığı pres oldu.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0