Kupada son 16'dayız!

Dünya Kupası arasının sona ermesiyle birlikte ligler yeniden başlarken, Ziraat Türkiye Kupası'nda beşinci tur maçında Galatasaray evinde Ankara Keçiörengücü'nü ağırladı. Rakibi karşısında baştan sona etkili bir oyun oynayan ancak bir çok fırsatı değerlendiremeyen Sarı-Kırmızılılara galibiyeti getiren gol 82. dakikada Bafetimbi Gomis'ten geldi. Galatasaray karşılaşmada Haris Seferovic ile bir de penaltıdan yararlanamadı. 

Galatasaray'da teknik direktör Okan Buruk, hafta sonu oynanacak olan İstanbulspor karşılaşmasını da dikkate alarak ilk 11'e yakın bir kadroyu sahaya sürdü. Keçiörengücü karşısında sürpriz yaşamak istemeyen Buruk, hazırlık kampında takıma daha sonradan katılan isimlerin de maç kondisyonunu kazanması açısından Fernando Muslera - Leo Dubois, Victor Nelsson, Emin Bayram, Patrick Van Aanholt - Lucas Torreira, Berkan Kutlu, Juan Mata - Barış Alper Yılmaz, Milot Rashica ve Haris Seferovic onbiriyle maça başladı. İlk yarıda baskılı ve top kontrolünü sağlamış şekilde kapalı Keçiörengücü savunmasını açmaya çalışan Galatasarayımız, rakibin katı savunması arasında boşluklar aradı. Özellikle kanatlarda Rashica ve Barış Alper ile etkili olmaya çalışa takımımız, pozisyon zenginliğinin olmadığı ilk 45 dakikalık dilimde bir penaltıdan yararlanamadı. 40. dakikada Lucas Torreira’nın ceza sahası içerisinde düşürülmesi sonrasında kazandığımız penaltıyı Haris Seferovic direğe nişanladı. Soyunma odalarına 0-0 eşitlikle gidildi.

İkinci yarıya hücumda daha efektif başlayan Galatasarayımız, 55. dakikada Mata ve Emin Bayram ile üst üste önemli pozisyonlar buldu. 65’te Seferovic-Gomis değişikliği gerçekleşti. 67’de Barış Alper, Mata’nın pasında sağdan kaleye doğru sokuldu ancak vuruşu yan ağlarda kaldı. Kerem Aktürkoğlu ve Fredrik Midtsjö, Barış Alper Yılmaz ve Juan Mata yerine girerken 75’te Emin Bayram’nın kafa vuruşu çataldan döndü. Dakkalar 82’yi gösterirken Mertens’in pasıyla soldan içeriye giren Kerem Aktürkoğlu, arka direkteki Gomis’e al da at dercesine ortaladı ve Gomis’e ise dokunmak kaldı: 1-0. Golden sonra hücumda daha istekli olan Galatasarayımızda Kerem’in ceza sahası dışından şutu Kayacan’dan döndü.  86’da Olovoin’in sert şutu direkten döndü. 90+1’de ise Gomis’in sert şutu direkte patladı. Son dakikalarda Midtsjö, Rashica ve Mertens ile üst üste pozisyonlar bulan takımımıza karşı kaleci Kayacan başarılı olunca maçtan 1-0 galibiyetle ayrıldık. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0