BSL | Kötü gidiş devam ediyor!

Basketbol Süper Ligi'nde kötü günler geçiren Galatasaray NEF, normal sezonun 16.haftasında Anadolu Efes ile karşılaştı. Son çeyreğe kadar kıran kırana geçen mücadelede gülen taraf konuk ekip olurken, Andreas Pistiolis'in öğrencileri sahadan 80-70'lik mağlubiyetle ayrıldı.

Galatasaray NEF mücadeleye Tyrus McGee, Göksenin Köksal, Angelo Caloiaro, Sadık Kabaca ve Jeyhve Floyd beşiyle başladı. Boyalı alandan hücum eden takımımız Sadık ve Floyd ile sayılar üretirken Anadolu Efes, Larkin ve Mbaye ile dış atışlarla yanıt verdi. Çeyreğin yarı dilimlik bölümü dengede geçti: 10-12. Moladan güçlü dönen takımımız ilk çeyreği 19-17 üstünlükle bitirdi. İkinci çeyrekte Dylan Ennis’in üçlükleriyle hücum gücünü diri tutan Galatasaray Nef, Ertan Gazi’nin üçlüğü sonrası mola aldı: 27-26. Moladan 5-0’la dönen takımımız, rakibe çabuk bir mola aldırdı. Anadolu Efes molanın ardından skoru eşitledi. Son molasının ardından düşen temposunu geri kazanan takımımız, soyunma odasına 40-39 üstün gitti. Başa baş devam eden üçüncü çeyreğin sonlarında Anadolu Efes’in ataklarına Kaptan Göksenin Köksal’ın üçlükleriyle yanıt veren takımımız onun son hücumdaki üçlüğüyle final periyoduna 57-57 eşitlikle gitti. Son çeyreğin yarı dilimlik bölümünü 69-63 geriden takip eden takımımız, çeyreğin sonlarına doğru çift haneyle geriye düşerek karşılaşmayı 80-70 kaybetti.

2 maçlık cezası Tahkim Kurulu tarafından bir maça düşürülen ve Efes karşısında formasına kavuşan Dylan Ennis attığı 22 sayı ile takımını ayakta tutarken bu performansı mağlubiyete engel olamadı. Ennis'in yanı sıra 13 sayıyla Sadık Emir Kabaca ve 10 sayıyla Jeyhve Floyd çift haneleri gören oyuncularımız oldu. Geçtiğimiz hafta Dee Bost'un takımdan ayrılmasının ardından kadroya katılan yeni transferimiz Daron Russell mücadelede forma giymedi.

Ligde son galibiyetini 4 hafta önce Türk Telekom karşısında 106-100'lük skorla alan Galatasaray NEF, devam eden sekansta oynadığı Konyaspor, Merkezefendi Basketbol, Manisa BBSK ve Anadolu Efes karşılaşmalarını kaybetti.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0