Ziraat Türkiye Kupası'nda çeyrek finaldeyiz!

Ziraat Türkiye Kupası'nda son 16 turunda deplasmanda Alanyaspor ile karşılaşan Galatasaray, rakibi karşısında sahadan 2-1 galibiyetle ayrılarak adını çeyrek finale yazdırdı. Sarı-Kırmızılılara galibiyeti getiren goller Nelsson ve Mertens'ten gelirken, ev sahibi takımın golünü Cavaleiro kaydetti. Galatasaray rakibi karşısında sahadan galibiyetle ayrılarak yenilmezlik serisini 11 maça taşıdı.

KADRODA BOL ROTASYON
Galatasaray'da teknik direktör Okan Buruk, kupada kadroda önemli ölçüde rotasyona giderken ligin ilk bölümünde forma giymeyen isimlere forma şansı tanıdı. Genç teknik adam, hafta sonu oynanan Hatay maçındaki ilk 11'e göre 9 oyuncusunu değiştirdi. Sakatlıktan dönen Emre Taşdemir'e ilk 11'de şans veren Buruk, kart cezası nedeniyle Hatay maçında forma giymeyen Mertens'e de maç kondisyonunu kaybetmemesi açısından görev verdi. Alanya deplasmanında Galatasaray sahaya Okan Kocuk, Leo Dubois, Emre Taşdemir, Emin Bayram, Victor Nelsson, Berkan Kutlu, Fredrik Mitdsjö, Dries Mertens, Yunus Akgün, Milot Rashica ve Bafetimbi Gomis onbiriyle çıktı. Mücadelenin ikinci yarısında Icardi, Torreira, Barış Alper, Abdülkerim ve Van Aanholt oyuna dahil oldu.

İLK 15 DAKİKA TEHLİKELİ BAŞLADI
İlk dakikalarda Alanyaspor bulduğu üst üste kritik pozisyonlarla kalemizi zorladı. Henüz 2. dakikada Nelsson’un önlediği kritik pozisyonun ardından 4. dakikada Wilson Eduardo’nun ceza sahası dışından şutu direkten döndü. 13’te ise Efecan Karaca’nın şutunda Okan Kocuk gole geçit vermedi. Alanyaspor’un baskısı sürerken ilk golümüz duran toptan geldi. Dries Mertens’in müthiş orasında demarke kalan Nelsson, düzgün bir kafa vuruşuyla topu filelere gönderdi: 0-1. Golün ardından Alanya baskısından çıkma konusunda daha başarılı olan Galatasarayımız, karşı baskılarla rakibin pas alanlarını kapadı. Pozisyonlara girmeye başlayan takımımız 28’de önce Berkan’la kaleyi yokladı. 33’te ise Dries Mertens, karşı karşıya pozisyondan yararlanamadı. Bu iki şutta da kaleci Alex Runarsson başarılıydı. Oyunda kontrolü iyice eline alan takımımızda Dries Mertens, dünya klası kalitesini bir kez daha gösterdi. 38’de kaçırdığı ilk pozisyona nispet yaparcasına ayak içiyle uzak köşeye kusursuz bir vuruşla fileleri buldu: 0-2. Mücadelenin ilk yarısı 2-0 üstünlüğümüzle sonuçlandı. 

SAVUNMA VE DENGE OYUNU
Alanyaspor'un tehlikeli ataklarıyla başlayan ikinci yarıda 65’te Mauro Icardi, Bafe yerine oyuna dahil oldu. İkinci yarının ilk çeyrek dilimlik bölümü orta saha mücadelesi şeklinde geçerken Alanyaspor 67’de Candeias’in ortasında Ivan Cavaleiro ile skor buldu. 73’te Mertens ve Rashica oyun dışına alınırken yerlerine Lucas Torreira ve Barış Alper Yılmaz girdi. 79’da Icardi’nin başlattığı pozisyonda, Barış Alper Yılmaz sol çaprazdan kaleyi karşısına aldı ancak şutunu Runarsson çeldi. 85’te Fredrik Midtsjö ve Emre Taşdemir yerine Abdülkerim Bardakcı ve Patrick van Aanholt oyuna girdi. 88’de savunmamızdan seken topa Oğuz Aydın’ın vurduğu yarım vole kalemizde tehlikeli bir pozisyon olsa da top auta gitti. Karşılaşmanın sonına en az 10 dakika eklendi. 90+2’de Ahmed Hassan’ın kritik kafa vuruşu dışarıya gitti. 90+8’de Icardi’nin savunma presiyle kazandığı toplarla önemli pozisyonlar yakalasak da bunları değerlendiremedik. Maçı takımımız 2-1 kazanarak çeyrek finale uzandı.

Maçın özeti için: 



Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0