STSL | Lideri durdurabilen yok!

Süper Lig'de lider Galatasaray, ligin 23. haftasında Trabzonspor'u evinde ağırladı. Ligin ikinci devresinde ilk derbisine taraftarının önünde çıkan Okan Buruk'un öğrencileri şok bir golle ilk saniyelerinde geriye düştüğü karşılaşmada Dries Mertens ve Mauro Icardi'nin golleriyle 2-1 galip ayrılarak ligdeki galibiyet serisini 12 maça çıkarttı.

Teknik direktör Okan Buruk, hafta içi oynanan Ümraniyespor maçının ardından kadrosunda iki değişiklik yaparak zorlu mücadeleye başladı. Muslera'nın önünde ideal savunma üçlüsünü yerleştiren Buruk sol bekte Dubois'e şans verirken, hücumun sağında da yerli oyuncu kuralının etkisiyle Barış Alper Yılmaz'a görev verdi. Galatasaray'da mücadelenin ikinci yarısında Berkan Kutlu, Yunus Akgün, Okan Kocuk, Kaan Ayhan oyuna dahil olan isimler oldu. 

1-0 YENİK BAŞLADIK, MERTENS EŞİTLEDİ
Maç istemediğimiz şekilde başlarken 13. saniyede Torreira’nın geri pası ağır zemin yüzünden yavaşladı ve Abdülkadir Ömür araya girerek Maxi Gomez’in boş kaleye topu filelere göndermesini sağladı: 0-1. Alışıldık önde baskılı ve topa sahip oyununu oynayan takımımız, ilk tehlikeli fırsatını Sergio ile yarattı. Kerem ile soldan gelişen hızlı atakta yayda Icardi, sağından kat eden Sergio’yu gördü. Onun sert şutu savunmaya çarparak kornere çıksa da hakem aut kararı verdi. Barış Alper’in ceza sahası dışındaki yoklamasının ardından Mertens sahneye çıkarak skoru eşitledi. Kerem’in pasında Icardi, ceza sahasında çok iyi alan açarken geriden gelen Mertens, tam köşeye topu nişanladı: 1-1. Barış Alper ile kaleyi iki kez daha yokladığımız ikinci çeyrekte çerçeveyi bulamadık ancak oyunun kontrolünü elimize geçirdik. 38’de Bakasetas ile kenar ortasıyla Victor Hugo, tehlikeli bölgede topla buluştu ancak kafa vuruşu üstten auta çıktı. Dakikalar 42’yi gösterirken Sergio ile golle burun buruna geldik. Organize paslarla ceza sahası içine giren takımımızda Sergio’nun sert şutunu Uğurcan Çakır çeldi. Dönen topta Dubois sol çizgide açısını kaybederek yan filelere vurdu. Üç dakika uzatmaların oynandığı ilk yarı 1-1 eşitlikle sona erdi.

İKİNCİ YARI ASLAN FIRTINASI; ICARDI SAHNEDE
İkinci yarıya Yunus Akgün ve Berkan Kutlu ile başladık. Barış Alper Yılmaz ve Lucas Torreira kenara geldi. Trabzonspor önde sert baskıyla ilk yarıdaki gibi bir amaç hedeflerken kaliteli ayakların kısa paslarıyla bu baskıdan kurtulduk. 50. dakikada Yunus Akgün, Trezeguet tarafından düşürüldü ve hakem penaltı noktasını gösterdi. Icardi 53’te kaleci ve topu farklı köşelere gönderdi: 2-1. 61’de Mertens sol çaprazda topla buluşarak sağına çekti ve uzak köşeyi denedi. Uğurcan Çakır topu köşeden çeldi. 65’te Kerem Aktürkoğlu’nun muazzam pasında ceza sahasının sol tarafında Mertens sol ayağıyla bekletmeden vurdu. Uğurcan bu zor topu son anda kornere çeldi. 70’te Icardi’nin indirdiği topta Kerem, kalecinin üzerine vurdu. Galatasaray 60’tan sonra adeta tek kale oynadı. Mauro Icardi ceza alanında daha etkili olmaya başladı. Bakasetas’ın 78’de sert şutunu Fernando Muslera çeldi. Dönen topta Bartra’dan önce ayak koyarak gole engel olan Muslera, sakatlık yaşadı ve yerini Okan Kocuk’a bıraktı. 90’da geride kaptığımız topla çok hızlı kontraya kalktık. Yunus’un pasında sağdan bindiren Boey’in vuruşu direğin yanından az farkla auta çıktı. 91’de Mertens yerini Kaan Ayhan’a bıraktı. 12 dakikalık uzatma tabelası gösterildi. 90+2’de Kerem Aktürkoğlu Sacha Boey’in çevirdiği top sonrasında üst direğe takıldı. Uzatma dakikalarında pozisyonlar bulmaya devam ettik. 96’da Yunus çaprazdan sağ ayağıyla yerden uzak köşeye vurdu ve kaleci topu yatarak kontrol etti. Trabzonspor son dakikalarda Yusuf Yazıcı ve Umut Bozok ile önemli pozisyonlara girse de bunlardan sonuç alamadı. Son pozisyonumuzda Yunus Akgün, rakiplerini teker teker geçerek yay üstünden vurdu. Uğurcan üstüne gelen bu sert topu kurtardı. Bu pozisyonun ardından mücadeleyi 2-1’lik skorla kazandık.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0