Eurocup Women finalinde ağır mağlubiyet!

Eurocup Women'da finalde mücadele eden Galatasaray Çağdaş Faktöring kadın basketbol takımı, finalin ilk ayağında Fransız ekibi Asvel ile deplasmanda karşılaştı. Rakibi karşısında ikinci çeyrekte hücumda çok kötü bir performans sergileyen Sarayın Sultanları, mücadelede geri dönemedi ve sahadan 95-56'lık ağır bir mağlubiyetle ayrılarak kupa için şansını mucizelere bıraktı.

Galatasaray Çağdaş Faktöring mücadeleye Işıl Alben, Epiphanny Prince, Kamile Nacickaite, Azura Stevens ve Teaira McCowan beşiyle başladı. Rakibi karşısında ilk çeyreği 27-19 geride tamamlayan kadın basketbol takımımız ikinci çeyrekte potasında gördüğü 23 sayıya karşılık sadece 9 sayı üretebildi ve devreye 50-28 geride girdi. İkinci çeyrekteki etkisiz hücum performansına üçüncü çeyrekte de sürdüren ve rakibinin sert savunmasına karşılık vermekte zorlanan Galatasaray Çağdaş Faktöring mücadelenin son çeyreğine 72-40 gibi farklı bir skorla geride girdi. Son çeyrekte disiplini elden bırakmayan Asvel, kadro kalitesinin de farkıyla birlikte oyundaki ağırlığını sürdürdü ve sahadan 95-56'lık galibiyetle ayrılarak tabir-i caizse kupanın bir ucundan tutmuş oldu.  Galatasaray Çağdaş Faktöring'de sadece 2 isim çift hanelere çıkabilirken, 12 sayı - 12 ribaundluk performansıyla Teaira McCowan takımımızın en etkili ismi oldu. 

Statü gereği çift maç üzerinden oynanacak olan final karşılaşmasının rövanşı 12 Nisan Çarşamba günü Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanacak. Galatasaray Çağdaş Faktöring'in kupayı kazanması için rakibini 40 sayı farkla mağlup etmesi gerekecek.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0