Eurocup Women'da ikinci olduk!

Eurocup Women'da tarihinde üçüncü kez final oynayan Galatasaray Çağdaş Faktöring kadın basketbol takımı, finalin rövanşında Fransız ekibi ASVEL'i evinde ağırladı. Fransa'daki ilk maçı 95-56 kaybeden ve şampiyonluk için 40 sayılık farklı galibiyete ihtiyacı olan Sarayın Sultanları güçlü rakibine direnç gösteremedi ve ikinci maçtan da 85-57 mağlup ayrılarak Avrupa ikincisi oldu.

Fransız ekibi karşılaşmaya etkili bir başlangıç yaparken ilk çeyreği 23-13 önde kapattı. Hücumda yüzdeli atışlarını sürdüren ve savunma sertliğini arttırarak Galatasaray Çağdaş Faktöring'e kolay sayı şansı tanımayan Asvel, ikinci çeyrekte 32 sayı bularak devreyi 55-27 gibi farklı bir skorla önde tamamladı. İlk maçtaki 39 sayılık dezavantajının üzerine devrede de 18 sayı geriye düşen Galatasaray, üçüncü çeyrekte her ne kadar başabaş bir oyun ortaya koysa da dakikalar geçtikçe kupa Fransız ekibine doğru gitmeye başladı. Mücadelenin son bölümleirnde ASVEL'in rotasyona gitmeye başlaması ve kadrodaki her oyuncunun şans bulmasıyla birlikte üçüncü çeyrek 71-42 üstünlükle geçilirken, final periyodunda da mücadele aynı şekilde devam etti ve Fransız ekibi sahadan 85-57'lik skorla galip ayrılarak Eurocup Women'da şampiyonluğa ulaştı. Asvel'de 6 oyuncu çift hanelere ulaşırken, Galatasaray'da sadece Teaira McCowan hücumda 21 sayı üretebildi.

Kulüp tarihinde daha önce 2009 ve 2018'de Eurocup; 2014'te de Euroleague şampiyonluğu yaşayan Galatasaray kadın basketbol takımı tarihinde ilk kez Avrupa Kupası finalinde sahadan üzgün ayrılan taraf oldu.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0